To timers gratis parkering i Silkeborg Midtby

Fra fredag 1. februar 2019 er der to timers gratis parkering på de kommunale betalingsparkeringspladser i Silkeborg Midtby.

Byens butikker og handlende kan nu glæde sig over, at det fremover er gratis at parkere de to første timer på de godt 800 kommunale betalingsparkeringspladser i Silkeborg Midtby. Det har Byrådet netop vedtaget. Ordningen træder i kraft fredag 1. februar og gælder foreløbigt fire år frem.

– Der er ingen tvivl om, at konkurrencen om de handlende er hård – og bliver det i endnu højre grad fremover. Det her er et af mange tiltag, der skal være med til at styrke Silkeborg som en attraktiv handelsby, så flere vælger at besøge og handle i vores flotte bymidte, frem for at køre til en af nabokommunerne, siger Hans Okholm, formand for Plan- og Vejudvalget.

Hvordan fungerer det?
På samme måde som i dag, skal man trække en billet i billetautomaten eller registrere parkeringen via sin parkeringsapp. Når man tjekker ud, betaler man kun for den tid, man har parkeret ud over de to timer. Det sker helt automatisk på de pladser, der er med i ordningen.

På de omkring 20 p-pladser i Markedsgade og på Skoletorvet kræves det, at man har en parkeringsapp fra Easypark, Parkpark, Parkman eller ParkOne, da billetautomaterne her er af ældre dato og kun tager imod mønter.

P-kort kan bruges til p-kælder under Torvet
Ud over de to gratis timers parkering har Byrådet vedtaget, at brugere med p-kort til kommunens offentlige betalingspladser nu også kan parkere på det nederste dæk i p-kælderen under Torvet, hvor der er 113 pladser. Ordningen træder ligeledes i kraft fredag 1. februar.

Det hænger blandt andet sammen med, at parkeringspladserne på Søtorvet er forsvundet. Her er AP Pension lige nu i færd med at bygge en helt ny bydel med boliger, butikker, park og torveplads ved åen.

FAKTA

• 2 timers gratis parkering per døgn på kommunens ca. 800 betalingsparkeringspladser i midtbyen ved brug af betalingskort eller parkeringsapp.
  • Det gælder p-pladserne på Rådhuset, Mejerigården, Bio’s Gård og Bindslevs Plads.
  • På de ca. 20 p-pladser i Markedsgade og på Skoletorvet kan man kun benytte parkeringsapp, da billetautomaterne er af ældre dato og kun tager imod mønter.
  • To timers gratis parkering indgår i den rabat, man i forvejen har fået ved at købe et parkeringskort.
  • Det gælder alle dage fra 1. februar og fire år frem. Det er fortsat gratis at parkere på søn- og helligdage.