Tjek vandstanden langs Trækstien hjemmefra

Gummistøvler eller gummisko? Den beslutning kan du nu træffe hjemmefra, inden du begiver dig ud på Trækstien. På gudenåkomiteen.dk kan du som noget nyt se, om stien er farbar.

Siden 2016 har borgerne kunne følge vandstanden i Gudenåen på Gudenå Komiteens hjemmeside – og dermed forberede sig på eventuelle oversvømmelser. Nu er det også muligt at se, om Trækstien er farbar, inden man smører madpakken og begiver sig ud på den 22 km lange natursti.

– Vi har tilføjet en ny funktion til det eksisterende kort, der viser højden på Trækstien. På den måde kan brugerne af Trækstien hurtigt se, om stien er brugbar, eller om den står under vand, siger Aage Ebbesen, Silkeborg Kommune.

Det er muligt at tjekke farbarheden på Trækstien ved Resenbro, Tvilumbro og Kongensbro.

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune sætter desuden skilte op ved alle nedgange til stien, hvor man kan se, om turen kalder på gummistøvler eller almindeligt fodtøj.

Sidste etape af Trækstien er i gang
Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune er lige nu i fuld gang med tredje og sidste etape af Trækstien fra Svostrup til Kongensbro. Når den står klar, kan man gå tørskoet hele vejen fra Silkeborg til Kongensbro ad den 22 km lange sti. En del af renoveringen går ligeledes ud på at hæve Trækstien, så gående og cyklister kan benytte stien ti måneder om året.

Afhængig af vind og vejr forventes den sidste del af strækningen at være færdig i foråret 2019.

Her kan du tjekke vandstanden langs Trækstien: