Temadag om socialøkonomiske virksomheder

Stadig flere socialøkonomiske virksomheden slår sig ned i Silkeborg, og Silkeborg Kommune gør en målrettet indsats for at skabe gode rammer for denne type virksomheder.

I 2017 blev Silkeborg hædret med titlen som ”årets socialøkonomiske kommune”. Med de gode resultater følger et ansvar for udvikling og vidensdeling. Derfor er Silkeborg Kommune d. 5. april 2018 vært for en temadag med fokus på samarbejde mellem socialøkonomiske virksomheder og det private erhvervsliv.

 

Hvorfor Silkeborg?

Incita er en veletableret socialøkonomisk virksomhed, som har eksisteret i over 50 år, med det erklærede formål at fastholde og inkludere mennesker, som er på kanten af arbejdsmarkedet, ind på arbejdsmarkedet igen.

”Den primære grund til, at vi valgte at etablere en afdeling af Incita i netop Silkeborg, er den ambitiøse strategi, som Silkeborg Kommune har på området,” fortæller Brita Stallknecht, Kunde- og områdechef i Incita.

”Silkeborg Kommune har aktivt støttet os som socialøkonomisk virksomhed ved at facilitere møder med forskellige andre virksomheder, som vi ellers ikke havde mødt og dannet partnerskab med,” siger Brita Stallknecht, ”desuden har Silkeborg Kommune sikret vores opstart, ved at indgå en foreløbig aftale om vores ydelser til ledige langt fra arbejdsmarkedet”.

Gode resultater

Den måde, vi i Silkeborg arbejder med socialøkonomi på, har fået andre kommuner og erhvervslivet til at kigge os over skulderen – sikkert fordi, vi allerede nu har gode resultater.

• I 2015 satte vi os et mål om at skabe 150 ny arbejdspladser til borgere på kanten af arbejdsmarkedet i 20 nye socialøkonomiske virksomheder, som fungerer på almindelige markedsvilkår.

• Status i 2018 er, at 77 borgere er kommet i arbejde og 43 borgere er allerede i etablerede øvrige forløb. Desuden har 23 socialøkonomiske virksomheder etableret sig i Silkeborg Kommune.

• Det har skabt øget livskvalitet og sundhed for de borgere, der er kommet i job.

• Hvordan: Vi hjælper virksomhederne ved at yde bistand til bl.a. udvikling af en bæredygtig forretningsmodel, udvikling af kundegrundlag, rådgivning omkring ekstern investering i virksomheden, netværksetablering mv.

Kontakt 

John Kvistgaard, projektleder på det Socialøkonomiske område på 21 83 70 05 eller john.kvistgaard@silkeborg.dk

Brita Stallknecht, Kunde- og områdechef Incita, tlf. 28 21 66 66

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top