Sydbyen får beboerparkering

15. januar 2021 bliver der indført beboerparkering i Sydbyen i Silkeborg. Det skal gøre det lettere for områdets beboere at finde et sted at parkere bilen.

Det kan være svært at finde en parkeringsplads, hvis man bor i Sydbyen. Det er hvad rigtig mange borgere har givet udtryk for. Derfor sætter Silkeborg Kommune gang i et nyt forsøg, der skal gøre det nemmere for områdets beboere at finde et sted at holde bilen.

Fra 15. januar 2021 og et år frem indføres tidsbegrænset parkering på 2 timer i området syd for Jernbanevej mellem Landlystvej og Bryndumsvej alle dage mellem kl. 7-21. Det skal være med til at skabe et bedre flow i parkeringen og undgå heldagsparkering.

Områdets beboere får mulighed for at købe en beboerlicens, som giver adgang til at parkere på de offentlige parkeringspladser alle døgnets timer.

– Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde borgerne i Sydbyen en midlertidig beboerlicens, så det forhåbentlig bliver lettere at finde en parkeringsplads fremover. Samtidig har vi prioriteret, at byens gæster fortsat skal kunne parkere gratis i området om end i et begrænset tidsrum. Det er dog vigtigt at understrege, at der er tale om et forsøg, som løber over et år. Herefter vil vi evaluere forsøget og vurdere, om det er en ordning vi skal fortsætte eller ej, siger formand for Plan- og Vejudvalget Hans Okholm.

Licensen er ikke en garanti for en ledig plads, men det er håbet, at den nye ordning vil gøre det lettere for beboerne at finde en p-plads i fremtiden.

Læs mere om beboerlicens i Sydbyen

Fakta

 • 15. januar 2021 indføres 2 times parkering i Sydbyen i tidsrummet 7-21.
 • Det gælder området syd for Jernbanevej, mellem Landlystvej og Bryndumsvej.
 • Beboere i området får tilbud om at købe beboerlicens, der giver adgang til fri parkering i parkeringszonen på alle offentlige p-pladser.
 • Beboerlicensen koster 200 kroner, og der kan maks. købes to licenser. Betalingen skal dække omkostninger til skiltning, kontrol og administration.
 • Der kan ligeledes udstedes licens til håndværkerbil eller firmabil til områdets beboere.
 • Der har været afholdt borgermøde 4. marts 2019, og forsøgsordningen har været i offentlig høring i 2019.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

1 kommentar til “Sydbyen får beboerparkering”

 1. Avatar af Tom Suaning

  Hej
  Jeg får at vide at der på jernbanevej er et stykke fra sydbyhallen og til tunnellen, hvor 2timers reglen ikke eksisterer, er der ikke det

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top