Stor vækst i Silkeborg

Stor vækst i Silkeborg

Silkeborg Kommune er i stor vækst. I 2017 var befolkningstilvæksten den 18. højeste blandt de 98 kommuner i Danmark.

1. januar 2018 rundede Silkeborg 92.024 borgere med en vækst på 0,86 pct. i 2017. Det er den højeste vækst i 10 år i Silkeborg Kommune, og langt over landsgennemsnittet på 0,56 pct.

Borgmester Steen Vindums budskab var da også klart på byrådets årlige målseminar, som markerer starten på det politiske arbejde med budgettet for 2019 og overslagsårene 2020-22:

– Vores økonomiske grundlag er godt. Regnskabet for 2017 er fornuftigt, og vi har et fornuftigt budget for 2018.

– Vi har en god tone og et godt samarbejde på tværs i byrådet, og vi har haft en god, indledende drøftelse af de overordnede mål og ønsker, for udviklingen i Silkeborg Kommune, siger borgmester Steen Vindum.

– Vi har brugt tid på at drøftet rammerne for byrådets arbejde med budgettet for 2019, så vi har en fælles viden omkring de ting, som vi skal tage højde for, når vi lægger budgettet, herunder udligningsreformen, hvor der nu er fremlagt fem modeller fra Finansieringsudvalget, siger Steen Vindum.

På målseminaret drøftede byrådet således kommunens økonomiske rammebetingelser i de kommende år samt målsætninger, værdier og holdningsmarkører for det videre arbejde med budgettet. Byrådet fik desuden en særlig orientering om børne- og familieområdet, skoleområdet, beskæftigelsesområdet.

Byrådets målseminar blev afviklet tirsdag og onsdag 27. – 28. februar 2018 i Gjern. Det årlige målseminar er starten på arbejdet med budgettet for det kommende år og de efterfølgende tre overslagsår. Byrådet førstebehandler budgettet 18. september 2018, og 10. oktober 2018 er der andenbehandling, hvor byrådet vedtager budgettet.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen