Sproggaven fremhævet som en af 13 sociale indsatser på landsplan

Sproggaven fremhævet som en af 13 sociale indsatser på landsplan

Socialstyrelsen har kortlagt kommunernes sociale indsatser i dagtilbud og har ud af 125 udvalgt 13 som særligt lovende. Af de 13 indsatser bliver Silkeborg Kommunes Sproggaven vurderet næsthøjest.

For Socialstyrelsen har VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – i en rapport kortlagt kommunernes sociale indsatser i dagtilbud. Her har de valgt 13 indsatser, som er lovende, og som man med fordel kan arbejde videre med.

Næsthøjest vurdering

Silkeborg Kommunes Sproggaven er én af de fremhævede indsatser, og den bliver i vurderingen af de 13 indsatser rangeret anden højest.

På en skala fra 0-11 bliver Sproggaven vurderet til 8,8. Den sociale indsats Det Inkluderende Forældresamarbejde fra Odense Kommune bliver vurderet højest med 9,0.

En rygsæk med sproggaver

Sproggaven er en tidlig indsat for børn i alderen 0-6 år, der har risiko for udvikling af sproglige forsinkelser. Med en sproggave, en rygsæk med sprogstimulerende bøger, sange og spil, skal forældrene være med til at understøtte sprogudviklingen.

Sproggaven er et fagligt samarbejde mellem forældre, sundhedsplejen, frivillige, tandplejen, tale-høre-konsulenter, tosprogsvejledere og biblioteket.

Du kan se den rapporten fra Socialstyrelsen og VIVE her.

Du kan læse VIVE’s egen nyhed om rapporten her. 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen