Silkeborg Trailcenter bliver det nye mødested i Danmarks Outdoor Hovedstad

Løbe- og mountainbiketuren, en stille stund yoga, ældremotion og meget mere kan i 2022 begynde ved Silkeborg Trailcenter.

Torsdag 15. april blev det første spadestik til det kommende samlingspunkt for outdooraktiviteter i Danmarks Outdoor Hovedstad taget. Trailcentret bygges ved Ferskvandscentret og bliver placeret på den nordvestlige del af parkeringspladsen på Vejlsøvej tæt på skov, vand og by.

Skal inspirere til naturoplevelser
Silkeborg Trailcenter bliver et naturligt samlingssted for alle med hang til oplevelser og aktiviteter i naturen, ligesom centret skal inspirere til nye skabe fællesskaber på tværs af udelivsaktiviteter.

Trailcentret skal med sin centrale placering tæt på både byen og naturen være nemt for borgerne at bruge, ligesom det skal inspirere både privatpersoner og foreninger til nye måder at bruge naturen på. Fx kan skoler bruge stedet som afsæt for idræt i naturen, mens ældrecentre kan gøre trailcentret til et udflugtsmål. Trailcentret bygges i et plan, så det er nemt tilgængeligt for alle.

Silkeborg Motion- og Triatlonklub, SMT, får klublokale i selve trailhuset, og der bygges fællesrum, opholdsarealer, toiletter og omklædning samt overdækkede mødesteder.

På udearealet ved trailcentret kan borgerne se frem til at benytte MTB-træningsområdet, bruge kræfter på forhindringsbanen, ligesom man kan gøre sin cykel i stand og vaske den ved cykelservice. Der bliver også lavet et bålsted og et stilleområde, ligesom der skal skabes gode parkeringsforhold for både biler og cykler.

Silkeborgs natur så langt øjet rækker
Fra Silkeborg Trailcenter er man ude i naturen med det samme og har adgang til vandrestier, løberuter, mountainbikespor og andre trails. Vejlbo Mose, Arboretet, Indelukket og flere søer ligger omkring trailcentret. Fra trailcentret kan man desuden komme til Almind Sø, Vesterskov, Østerskov og Nordskoven.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top