Silkeborg stiller skarpt på demens

Silkeborg Kommune har ambitioner på demensområdet. Den nyeste forskning skal danne grundlag for arbejdet med demens, og så skal kendskabet til sygdommen udbredes.

Demens kan ramme alle – uanset alder. Faktisk har omkring 3.000 under 65 år en demensdiagnose i Danmark, og vi oplever hvert år en stigning i ældre med demens. Derfor vil Silkeborg Kommune gerne sikre en sammenhængende og koordineret indsats, som tager udgangspunkt i den nyeste viden på demensområdet.

Visionen er, at Silkeborg Kommune skal være et demensvenligt samfund ved at sætte fokus på sygdommen gennem øget viden i befolkningen og samskabelse af demensvenlige fællesskaber i lokalområderne.

– Når vi siger demensvenlige fællesskaber, handler det om, at vi inkluderer mennesker med demens i vores eksisterende fællesskaber i lokalsamfundet. Det kan fx være ved at sørge for, at den demente er aktiv i de lokale foreninger, er en del af lokalsamfundet og af kulturlivet i området, fortæller Gitte Willumsen, formand for Sundheds- og Ældreudvalget i Silkeborg Kommune.

Huskeugen i Silkeborg

Startskuddet for arbejdet med Silkeborg som et demensvenligt samfund sker i forbindelse med Huskedagen, som er den Internationale Alzheimerdag.

Og i forbindelse med Huskedagen kommer der til at foregå flere ting i Silkeborg – ja, faktisk kan man tale om en Huskeuge:

Det er både Alzheimerforeningen, DGI, SOSU-skolen og Silkeborg Kommune, som står bag aktiviteterne under Huskeugen.

– Vi håber selvfølgelig, at rigtig mange har lyst til at bakke op om arrangementerne i løbet af ugen, så vi kan få skudt arbejdet med et demensvenligt samfund godt i gang, siger Gitte Willumsen.

Vi kan hjælpe dig på vej

Har du spørgsmål til demens og til, hvordan du eller din familie kan få hjælp, vejledning eller støtte, kan du læse meget mere om vores tilbud her.

 Du er også velkommen til at tage direkte kontakt til en af vores dygtige konsulenter, hvis du har brug for en snak om dine muligheder.

Yderligere information

Gitte Willumsen, formand for Sundheds- og Ældreudvalget: 25 30 60 35

Fakta om demens

  • I Silkeborg Kommune lever der omkring 1400 med en demenssygdom
  • Op mod 87.000 personer i Danmark menes at have en demenssygdom. Heraf menes omkring 50.000 at have Alzheimer
  • 3.000 personer under 65 år har en demensdiagnose
  • Omtrent 7.700 nye tilfælde af demens konstateres hvert år
  • Op imod 300.000-400.000 danskere er nære pårørende til en person, der lider af en demenssygdom
  • Knap 20.000 borgere indløste medicin mod Alzheimerssygdom i 2012
  • De direkte omkostninger ved demens menes at andrage omkring 24 milliarder kr. om året 

Kilde: www.videnscenterfordemens.dk

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top