Silkeborg med i Europæisk Kulturregion

Silkeborg med i Europæisk Kulturregion

Kultursamarbejde fortsætter efter Aarhus 2017, og der vil være fælles-regionale kulturevents allerede i år.

Selv om Kulturhovedstadsåret 2017 er slut, fortsætter kultursamarbejdet i regionen med at blomstre. Region Midtjylland og regionens 19 kommuner, heriblandt Silkeborg, fortsætter det tætte samarbejde under navnet Europæisk Kulturregion.

Kulturadgang til alle

Samarbejdet skal løfte kulturarven efter Kulturhovedstadsåret og skabe kunstneriske og kulturelle oplevelser på tværs af kommunegrænserne. Samtidig skal der også være rig mulighed for, at interesserede borgere selv kan engagere sig i kulturlivet.

– Regionens kulturpolitik skal bidrage til at give borgernes adgang til kunstneriske og kulturelle oplevelser og mulighed for selv at engagere sig i kulturlivet, uanset hvor i regionen de bor. Det er ligeledes kernen i Europæisk Kulturregion, hvor vi og alle 19 kommuner samarbejder om at udvikle en region, som det er attraktivt både at arbejde og at leve, siger formand for Regionsrådet, Anders Kühnau.

Den står nu på involvering af regionens mange kulturaktører og konkret planlægning af de første fælles-regionale events, udstillinger og arrangementer. Fokus bliver på borgerrettede events, der dyrker samarbejdet, sikrer geografisk spredning og har internationalt udsyn.

I løbet af foråret løfter Europæisk Kulturregion sløret for sit første program.

Læs mere om tilskud til kulturprojekter her

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen