Silkeborg indtager top 10 i erhvervsklimaundersøgelse

Silkeborg indtager top 10 i erhvervsklimaundersøgelse

Silkeborg Kommune har Danmarks 8. bedste erhvervsklima. Det viser Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse i danske kommuner. På ni år er Silkeborg Kommune gået fra en placering i bunden til top 10.

– Vi har målrettet og systematisk arbejdet på at forbedre erhvervsklimaet i Silkeborg Kommune de sidste 10 år. Jeg er meget glad for og stolt over det resultat, vi lander på i år. Nu gælder det om at fortsætte de gode takter og blive ved med at arbejde hårdt for at skabe endnu bedre rammer. For én ting er at rykke op i Superligaen. Noget andet er at blive der. Det ved vi om nogen her i Silkeborg, siger Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune.

Siden 2010 er Silkeborg Kommune gået 82 pladser frem. Fra en placering som nummer 91 i 2010 til en 8. plads i 2019.

– Det er en fælles indsats på tværs af hele kommunen og i samarbejde med vores aktører. Vi arbejder hele tiden på at sikre en tæt og god dialog, tiltrække den rigtige arbejdskraft, udbygge infrastrukturen og fortælle historien om Silkeborg som erhvervskommune, siger Steen Vindum.

I 8 ud af 10 kategorier går Silkeborg markant frem i undersøgelsen, der bl.a. vurderer adgang til arbejdskraft og uddannelse, information og dialog med kommunen, image og fysiske rammer.

Danmarks bedste image

Et af de områder, hvor Silkeborg Kommune især har fået en positiv vurdering, er image. Her lander Silkeborg på en førsteplads.

– At vi er blevet vurderet positivt betyder, at vores virksomheder oplever, at vi lykkes med at fortælle Silkeborgs væksthistorier og på den måde tiltrække borgere, virksomheder og talenter til kommunen. Med flere borgere kommer også flere iværksættere og det er vigtigt, at de både opfatter kommunen som et godt sted at bo og drive virksomhed, forklarer Gregers Pilgaard, udviklingschef, Silkeborg Kommune.

Alene i 2018 voksede Silkeborg Kommune med mere end 1000 nye borgere.

Silkeborg jagter talenter

En af de store udfordringer for virksomheder anno 2019 er at tiltrække den rigtige arbejdskraft. Derfor har Silkeborg Kommune sat flere nyt initiativer i søen, som skal være med til at sikre, at virksomhederne kan få de kompetencer, de har brug for.

– Vi er meget opmærksomme på den udfordring, vores virksomheder står overfor, når det gælder rekruttering. Derfor kører vi kampagnen Silkeborg jagter talenter, hvor vi bl.a. inviterer studerende på besøg hos vores virksomheder og sørger for at vi er synlig som erhvervskommune på jobmesser. Netop i år har vi også etableret et nyt lærlingenetværk, så vi kan sikre gode rammer og netværk for eleverne på vores erhvervsuddannelser, siger Steen Vindum.

Skoleafdelingen har samtidig et stigende fokus på skole-virksomheds-samarbejde, der skal skabe større interesse for erhvervsuddannelser.

Den tætte dialog gør forskellen

Når det gælder information og dialog med kommunen, vurderer virksomhederne Silkeborg Kommune til en 11. plads. Det er en fremgang på 12 pladser siden sidste år.

– Det betyder meget for os, at vi har en tæt dialog med vores virksomheder, så vi hele tiden har føling med, hvad vi skal fokusere på og arbejde på at gøre endnu bedre, siger Steen Vindum.

Det seneste år har Silkeborg Kommunes jobcenter boostet samarbejdet og dialogen med områdets virksomheder. Derudover holder kommunen flere gange om året erhvervsmøder, hvor virksomhederne bliver opdateret med seneste nyt fra borgmesteren – og omvendt.

Fakta:

Læs mere om dyk ned i DI’s undersøgelse af erhvervsklimaet i Silkeborg Kommune. 

Grad, der illustrer placeringer i DI's erhvervsklimaundersøgelse de sidste 9 år.    

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen