Silkeborg har den hurtigste sagsbehandlingstid i Østjylland

Ny opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at Silkeborg Kommune er hurtigst til at behandle byggesager i Østjylland.

Banken har sagt ja, og håndværkerne er klar. Og bor du eller din virksomhed i Silkeborg Kommune, slipper du for at vente længe på at få behandlet byggetilladelsen.

Det viser en ny opgørelse foretaget af Dansk Byggeri. Det tager i gennemsnit 10 dage at få behandlet en byggesag i Silkeborg Kommune. Det er væsentligt hurtigere end den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i hele Østjylland, der ligger på 24 dage. 

”Det er vigtigt, at vi som kommune ikke bliver en flaskehals for nye byggeprojekter. Derfor har vi i de seneste år haft et stort fokus på at give borgere og virksomheder og en god og effektiv sagsbehandling i byggesager,” forklarer borgmester Steen Vindum. 

Siden 2015 er sagsbehandlingstiden i Silkeborg Kommune faldet fra 13 til 10 dage. Silkeborg og Syddjurs deler resultatet på 10 dages behandlingstid i byggesager. 

Også blandt de hurtigste kommuner på landsplan

Opgørelsen fra Dansk Byggeri viser samtidig, at Silkeborg Kommune ligger i den laveste ende af sagsbehandlingstid på landsplan. Den hurtigste ekspeditionstid ligger på fire dage, mens det i gennemsnit tager 60 dage at behandle en byggesag for de langsomste kommuner. 

Størstedelen af landets kommuner bruger mellem 15-29 dage på at behandle en byggesag. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid ligger på landsplan på 22 dage. 

Læs Dansk Byggeris opgørelse 

Byggeboom i Silkeborg

Effektiviseringen af sagsbehandling sker samtidig med et regulært byggeboom i Silkeborg Kommune. I perioden 2016-2019 er der igangsat og planlagt projekter for i alt 1,7 mia. kr. Projekterne tæller bl.a. nyt stadion, nyt plejecenter og parkeringskældre i midtbyen.

”Tallene taler deres tydelige sprog. Vi er en vækstkommune og derfor investerer vi massivt i at udvikle vores kommune og fremtidens velfærd i de kommende år,” siger Steen Vindum. 

Ud over de store kommune bygge- og anlægsinvesteringer har også en lang række private investorer og virksomheder byggeprojekter i gang eller på vej i Silkeborg. 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top