Silkeborg er vokset med mere end 700 boliger i 2019

Silkeborg er vokset med mere end 700 boliger i 2019

I 2019 blev der flyttet ind i 704 nye boliger i Silkeborg Kommune. Det viser det nyeste boligprogram, der er vedtaget i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Silkeborg Kommune.

Kraner, gule arbejdshjelme og betonelementer. Det er fortsat en stor del af bybilledet i Silkeborg Kommune, der i disse år oplever et regulært byggeboom. Selv under en nedlukning.

Lige nu kommer der flest nye boliger i Silkeborg by, men også i Kjellerup, Voel, Ans, Sejs-Svejbæk, Resenbro, Virklund og Them-Salten er mange flyttet ind i en ny bolig. Det viser det nyeste boligprogram, der indeholder en oversigt over det forventede antal boliger til indflytning.

Boligprogrammet er samtidig grundlaget for Silkeborg Kommunes befolkningsprognose. Den viser, at Silkeborg formentlig kommer til at opleve en fortsat vækst i indbyggertallet de næste mange år.

Danmarks 8. hurtigst voksende kommune

– Vi byder hele tiden velkommen til nye indbyggere i Silkeborg Kommune. Det kræver selvfølgelig flere boliger og derfor kommer vi til at opleve mange nye byggerier i de kommende år. Det er som udgangspunkt rigtig godt for os alle sammen. Vores kommune får et bedre økonomisk fundament, bl.a. fordi vores erhvervsliv får adgang til flere kunder og tiltrængt arbejdskraft, siger Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune.

I 2019 fik Silkeborg Kommune 1,04 % flere indbyggere. Det gør Silkeborg til Danmarks 8. hurtigst voksende kommune. Til sammenligning voksede hele Danmark 0,29 % i 2019. Det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik.

De mange nye tilflyttere kommer primært fra Aarhus, Skanderborg og Favrskov Kommune.

Hurtig og præcis byggesagsbehandling

I 2019 afsluttede Silkeborg Kommune 1181 byggesager, hvilket er ny rekord. Alligevel er det lykkedes at reducere sagsbehandlingstiden væsentligt fra 2018 til 2019.

– Når der bliver bygget så meget, som vi oplever lige nu, så kræver det en ekstraordinær indsats af vores byggesagsbehandlere. Den gode nyhed er, at vi indtil videre følger rigtig godt med og formår at levere en hurtig og præcis sagsbehandling til alle dem, der sætter nye byggeprojekter i gang, siger Lotta Dybdahl Sandsgaard, teknik- og miljøchef i Silkeborg Kommune.

Fakta: Flere nye bydele på vej i Silkeborg

  • Søtorvet: Ny bydel i centrum af Silkeborg med 280 nye ejer- og lejeboliger.
  • Gødvad: Nyt samlingspunkt med ny skole, hal, kunstgræsbane, veje og parkering for hele området.
  • Eriksborg: Udvikling af helt ny bydel nord for Silkeborg med plads til 4000 nye boliger.

Læs mere om alle byggeprojekterne på Silkeborg Kommunes hjemmeside.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen