Silkeborg er den næsthurtigst voksende kommune i Danmark

Silkeborg er den næsthurtigst voksende kommune i Danmark

Opgørelsen over væksttal for kommuner i Danmark er netop blevet offentliggjort. De viser, at Silkeborg er den kommune i Danmark, der i 2020 voksede næstmest i hele Danmark. Den eneste kommune med en højere vækst i procent er Høje Taastrup.

I alt er der kommet 1462 nye borgere til Silkeborg Kommune i 2020. Tallet dækker både over nytilflyttede og fødsler i løbet af året.

Det svarer til en befolkningstilvækst på 1,6 %. Til sammenligning landede gennemsnittet for den samlede befolkningstilvækst i hele landet 0,3 %.

I alt voksede hele Danmark med 17.000 nye borgere i 2020. Med 1462 nye borgere i Silkeborg Kommune betyder det, at knap 10 % af befolkningstilvæksten for hele Danmark er sket i Silkeborg Kommune. Andre midtjyske kommuner som Viborg og Herning oplevede i 2020 hhv. et mindre fald i befolkningen og en beskeden fremgang. 

Nogle af årsagerne til, at flere og flere slår sig ned i Silkeborg-området kan være åbningen af Silkeborgmotorvejen i 2016, lavere huspriser end i Aarhus, et attraktivt omdømme som Danmarks Outdoor Hovedstad, en aktiv vækstpolitik og bosætningskampagnen Silkeborg Kalder, der blev sat i søen i 2012.

Der er stor politisk opmærksomhed på, at mange nye borgere også skaber et stort behov for at opjustere velfærdstilbud i hele kommunen – især på børneområdet.

Få overblikket over, hvor vi udvider og bygger nye daginstitutioner, skoler, haller, motionsfaciliteter, osv. for at følge med det stigende befolkningstal.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen