Silkeborg ansætter unge til at skabe fællesskaber

Silkeborg ansætter unge til at skabe fællesskaber

Et nyt projekt skal sparke gang i fællesskaber og et aktivt fritidsliv for børn og unge efter coronanedlukningen. Derfor ansætter Silkeborg Kommune og den boligsociale helhedsplan nu unge i udvalgte boligområder i fritidsjobs.

Et fritidsjob, hvor de 13-17-årige hjælper med at bygge mountainbikespor i Silkeborgs skove eller arrangerer outdoor- og fritidsoplevelser for andre børn og unge, lyder som lidt af et drømmejob.

Via projektet ’Outdoor i boligområder’ ansætter den boligsociale helhedsplan og Silkeborg Kommune nu en række unge fra to boligområder i Fritidspatruljen og som sporbyggehjælpere. Silkeborg Kommune har netop fået bevilget 123.000 kr. fra Bevæg dig for Livet samt fra Ensomhedspuljen under DGI og DIF til projektet.

Skal booste de unges fritidsliv

Foreningsdeltagelsen i de udvalgte boligområder er ikke lige så høj som i resten af kommunen. Projektet skal derfor få børn og unge involveret i foreningsliv og skabe nye fællesskaber.

– Vi ønsker at booste et aktivt fritidsliv for børn og unge i de udvalgte områder efter den lange nedlukning. De unge uddannes til deres fritidsjob som guider i Fritidspatruljen, hvorefter de skal arrangere udendørs fritidsaktiviteter for andre børn og unge i området. De kommer til at skabe fællesskaber og ikke mindst bliver de rollemodeller, siger Mia Butler, der er leder af den boligsociale helhedsplan i Silkeborg.

Outdoorfestival og sommerferieaktiviteter

Netop nu rekrutteres de unge, der skal gennem uddannelsesforløbet, hvor de lærer at skabe outdooraktiviteter. På sigt ansættes de unge i fritidsjobs i blandt andet Fritidspatruljen, mens andre fx skal assistere sporbyggeriet i Silkeborg Bikepark og andre projekter. De unge skal lave sommerferieaktiviteter for børn og unge i deres nærområder og også deltage til Outdoorfestivalen til september.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen