Sensorer forudsiger temperaturen i Almindsø

Sensorer forudsiger temperaturen i Almindsø

Fremover bliver det lettere for badegæster at planlægge deres tur til Almindsø. Sensorer gør det muligt at forudsige vandtemperaturen flere dage frem og giver dermed gæsterne mulighed for at vurdere, om vandet kalder på en dukkert.

24.1 grader bliver vandtemperaturen i Almindsø lørdag 27. juni. Søen bliver flittigt brugt af badegæster i sommermånederne, og som noget nyt kan besøgende og badegæster tjekke søens temperatur, før de hopper i vandet.

I samarbejde med Aarhus Universitet har Silkeborg Kommune søsat en bøje på det dybeste sted i søen med sensorer, der kan måle den aktuelle vandtemperatur og lave prognoser flere dage frem.

Sensorerne sender data videre til en server på rådhuset, og via en model, som Aarhus Universitet har udarbejdet, dannes en digital badevandsudsigt, som borgere kan bruge til at planlægge deres næste svømmetur, og holde øje med vandtemperaturen time for time.

Fokus på søens kvalitet

Projektet er således med til at skabe en bedre oplevelse for brugerne af søen, og samtidig giver det forskere og andre interesserede en øget indsigt i og forståelse for søen og det unikke vandmiljø, der kendetegner den, og som vi netop ønsker at passe på.

Skal hjælpe med at forudsige alger

Ud over vandtemperatur måler bøjen også data relateret til søens vandkvalitet. På sigt er det håbet, at data og videre modellering kan bidrage til at forudsige mængden af alger i søen og dermed situationer, hvor det eventuelt frarådes at bade.

Projektet er et pilotprojekt, der løber til udgangen af 2021. Det er dog håbet, at resultaterne har så god en effekt, at det bliver muligt at opsætte lignende setup i andre badesøer i kommunen.

Temperaturen i Almindsø kan tjekkes ud her via mobilen: badevand-almindsø.dk

Kontakt

Vil du vide mere om projektet, så kontakt: Projektleder Anne Ulriksen Dybkjær, 89701510 eller Simon Kamp Danielsen, 23 46 87 72 eller besøg badevand-silkeborg.dk 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen