Se fremtidens Vestre og Østre Søbad

Se fremtidens Vestre og Østre Søbad

Lys på broerne, sauna på Østre Søbad, børnebassin og arkitektoniske, runde badebroer. Det er nogle af de faciliteter, Danmarks Outdoor Hovedstad i fremtiden kan tilbyde sine gæster, når de besøger Østre og Vestre Søbad.

Østre og Vestre Søbad har i mange år tiltrukket både silkeborgensere og andre besøgende fra nær og fjern. Snart kan både sommer- og vinterbrugerne hoppe i søen ved to topmoderne søbade.

Søbadene får det samme genkendelige udtryk med arkitektoniske, runde badebroer. Hvert søbad får to runde badebroer. På Østre Søbad vil de runde broer ligge ved siden af hinanden, hvor de på Vestre Søbad vil ligge i forlængelse af hinanden ud i vandet.

– Vi har forsøgt at opfylde brugernes forskellige ønsker til søbadene, så både vinterbaderne, sommergæsterne, sportsudøverne, børn og andre kan få mest mulig glæde af badene, siger Simon Hartwell Christensen, udviklingskonsulent hos Silkeborg Kommune.

Nogle af ønskerne har været frostsikret toiletter, letopvarmede omklædning, lys på badebroerne samt opdeling af voksne og børneområde, og disse er blevet imødekommet.

Udvikling med respekt for naturen
De to søbade er udviklet i tæt samarbejde med Naturstyrelsen.

– Vi har været utrolig opmærksom på at beskytte naturen og vandmiljøet ved Almind Sø – både når vi bygger, men også når brugerne efterfølgende skal benytte søbadene. Derfor har de to søbade samme skala som i dag, så vi sikrer, at området ikke udnyttes og naturen bevares, siger Simon Hartwell Christensen.

Den videre proces
Planen er, at byggeriet starter op i efteråret 2019, så det ikke forstyrrer årets badesæson.
Inden byggeriet kan gå i gang, skal byggeriets påvirkning af vandmiljøet undersøges og diverse miljøgodkendelser skal falde på plads.

Renoveringen af de to søbade er et led i Silkeborg Kommunes plan om en løbende renovering af kommunens friluftsbade.

Læs mere om Østre Søbad og se flere billeder

Læs mere om Vestre Søbad og se flere billeder

Baggrund
I efteråret 2018 brændte Vestre Søbad. Inden branden var der planer om at renovere søbadet for 400.000 kr., men branden havde gjort så meget skade, at der i stedet for en renovering var behov for et nyt søbad.

I udviklingen af det nye Vestre Søbad har man været inspireret af planerne for det nye Østre Søbad – både i forhold til faciliteter og det arkitektoniske udtryk.

Det er Aarstiderne Arkitekter, der har tegnet både Østre og Vestre Søbad.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen