Renoveringen af Vestergade rykkes frem

Sådan kommer Danmarks grønneste gågade til at se ud

Sidste skitse af fremtidens gågade i Silkeborg er tegnet og politisk godkendt. Næste skridt er projektering og udbud, inden byggeriet begynder i år 2020.

Gågaden i Silkeborg skal i fremtiden være inspireret af Søhøjlandets natur, og derfor kan borgere og turister se frem til, at vand, træer, bunddække og sten flytter ind i de centrale handelsgader i Silkeborg. Visionen er at skabe ”Danmarks grønneste gågade”. Det skal være med til at styrke Silkeborg som en attraktiv handelsby og tiltrække endnu flere til byen.

Vestergade, Søndergade og Søndertorv får hver deres genkendelige identitet. Vestergade får grønne øer af forskellige træer og blomstrende bund, hvor der bliver plads til både ophold og leg. I Søndergade kommer forskellige opstammede træer til at spille en central rolle sammen med regnvandet, som samler sig i svage fordybninger og giver mulighed for leg hos børn og barnlige sjæle. På Søndertorv kulminerer den grønne gågade, når de eksisterende egetræer får følgeskab af et større vandbassin og grønne bede med mange forskellige legemiljøer og ophold.

Gågadernes tema og udtryk er blevet udviklet sammen med borgere, erhvervsdrivende og andre interessenter. Sidste inddragelsesforløb var en 1:1 model af den kommende grønne gågade i Vestergade, som gjorde os klogere på, hvordan de grønne elementer påvirker flowet i handelsgaden og bylivet. Her var konklusionen blandt andet, at de grønne elementer skulle fylde mindre for at undgå at skabe flaskehalse. Derfor er de grønne elementer blevet nedskaleret og vil få et mere luftigt og gennemsigtigt udtryk for at sikre et godt flow gennem gågaderne.

Du kan læse den samlede plan for gågaderne og se flere billeder her

Projektets forventede tidsplan

  • Efteråret 2019: Projektering
  • Starten af 2020: Vi sender anlægsopgaven i udbud
  • 2020-2022: Byggefasen
    • Marts-november 2020: Vestergade renoveres i etaper
    • 2021: Søndergade renoveres i etaper
    • 2022: Søndertorv renoveres

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen