Rummelig uge i Silkeborg

Jobcenter Erhverv og Silkeborg Kommune sætter i uge 38 fokus på rummelighed på tværs af arbejdsmarkedet, og den værdi jobskabelse og et godt ansættelsesmatch giver både arbejdsgivere og jobkandidater.

Rummelig uge udspringer af projektet Rummelig imidt, hvor syv områdepartnerskaber i Region Midtjylland i samarbejde med lokale virksomheder skal afprøve nye tiltag på selvvalgte målgrupper, for at få jobkandidater tilbage på arbejdsmarkedet.

Områdepartnerskaberne består af forskellige aktører, der er relevante for projektet: A-kasser, faglige organisationer, jobcentre, lokale erhvervservices, samt private og socialøkonomiske virksomheder. Projektet startede tilbage i august 2017 og strækker sig til december 2019.

Projektet adskiller sig fra andre deltagende kommuner, idet det både er rettet mod virksomheder og jobkandidater. Det er desuden helt unikt, at det er virksomhedernes idé, at det skal foregå over en hel uge, hvor der er fokus på rummelighed og et program med mangeartede arrangementer.

 

Brug for hinanden

”Vi har bug for hinanden for at gøre Silkeborg til en endnu mere rummelig by, hvor der er plads til os alle på arbejdsmarkedet. Det er derfor med stor glæde at vi for første gang i Silkeborg afholder en uge, hvor hele byen vil summe af rummelighed,” fortæller funktionsleder hos Jobcenter Erhverv, Dorte Nørgaard.

Med udgangspunkt i de enkelte parters behov, er formålet at lave et godt og solidt match mellem arbejdsgiverne og de jobkandidater, som brænder for at komme ud på arbejdsmarkedet.

”Mangel på arbejdskraft og lav arbejdsløshed kalder på et endnu tættere samarbejde med vores virksomheder. Vi har stadig mange kompetente mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet, som vi i fællesskab skal have fundet det rette jobmatch til. Derfor er vi trukket i arbejdstøjet sammen med en masse fantastiske virksomheder, hvor vi forsøger at tænke anderledes og kreativt,” fortsætter hun.

Vi dedikerer uge 38 til nye tiltag på tværs af virksomheder, foreninger, jobcenteret og uddannelsesinstitutioner. Ugen sætter fokus på den værdi, det giver både virksomhederne, der får løst en række større eller mindre opgaver, og jobkandidaterne, som bliver en del af arbejdsmarkedet og et kollegialt fællesskab.  

I løbet af ugen kan du deltage i en lang række arrangementer rundt om i byen, som du kan læse mere om i programmet her.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top