Røgfri uden snak om røg

Røgfri uden snak om røg

Behøver man kun tale om rygning på et rygestopkursus? Ikke nødvendigvis, mener Sundhedshuset i Silkeborg, der har tænkt ud af boksen for at nå i mål.

’Silkeborg kvitter smøgerne’ er navnet på Sundhedshusets nyeste initiativ, der skal motivere til et rygestop. Her er fokus ikke på røgen, men på hvordan du bygger dig selv op og går styrket gennem et rygestop.

– Det er ikke alle, der tænder på fakta og gruppesamtaler, når smøgerne skal lægges på hylden. Derfor har vi lavet et forløb, som stiller skarpt på de værktøjer, du har brug for i hele processen omkring et rygestop, fortæller Morten Justesen, rygestopvejleder i Silkeborg Kommune.

Forløbet kickstartes med en uforpligtende introaften, hvor Thomas Krabbe, kendt fra tv-serien ’Rigtige Mænd’, lægger fra land med oplægget ’Hold fast i dine mål’. Her vil han tale mere om sine egne erfaringer i forbindelse med sin livsstilsændring fra sofakartoffel til aktiv familiefar.

– Idéen med et oplæg som det, Thomas Krabbe kommer med, er at vise, at nogle af de værktøjer og tankegange, som kommer fra andre områder, sagtens også kan være anvendelige, når det handler om et rygestop, forklarer Morten Justesen.

Udover introaftenen består forløbet af syv møder, som præsenterer forskellige oplægsholdere med hvert deres tema – fx:

  • Kathrine og Michael fra ’Gift ved første blik’: Gå efter dit mål og nå det
  • Tina Pape: Smart træning – fitness for hjernen
  • Veteranforeningen: Hvad gør jeg, hvis det bliver svært?
  • Maria Nordby: Gospel-workshop

 
– Oplæggene viser bredden i den måde, vi tænker rygestop på. Hvert oplæg taler til deltagerne på forskellig vis, men i sidste ende handler de om at skabe en adfærdsændring, hvor du gør tingene anderledes, end du plejer – og samtidig holder fast i den forandring, siger Morten Justesen. 

Det er svært at stoppe uden hjælp

At rygestopindsatser gør en forskel, er der ikke tvivl om. Hvor kun 4% lykkes med et rygestop på egen hånd, var succesraten 55% hos dem, der deltog på et af Silkeborg Kommunes rygestopindsatser i 2017. Og det er Lisa Fischel et godt eksempel på. 

– Kurset hjalp mig med at forberede mit rygestop og blive klogere på, hvad det var, jeg vil møde, når jeg forsøgte at holde op. Og det gjorde, at jeg kunne gennemføre rygestoppet denne gang. Jeg tror på det – og ved, det er permanent i modsætning til de gange, jeg har gjort det selv, siger Lisa Fischel, som er tidligere ryger.

Tilmeld dig allerede i dag

Hop med på ’Silkeborg kvitter smøgerne’ og bliv røgfri før påske. Den uforpligtende introaften finder sted:

  • Tid: Tirsdag 26. februar kl. 18.30-20.00
  • Sted: Beboerhuset, Kejlstrupvej 51, Silkeborg


Tilmeld dig ved at skrive til rogfri@silkeborg.dk eller ring til 29 36 39 18.

Du er også velkommen til bare at møde op første gang – og tag gerne en ven, en kollega eller et familiemedlem med. Efter introaftenen kan du beslutte dig for, om du gerne vil tilmelde dig resten af forløbet også.

Det er gratis at deltage, og der vil være mulighed for gratis nikotinerstatning og for at vinde flotte præmier hver gang. 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen