Prisen som Årets Lokalområde går til Gødvad

Gødvad er, med sine sunde fællesskaber og store sammenhold, udpeget til Årets Lokalområde 2018. Prisoverrækkelsen fandt sted 29. september og rundede Folkemødet 2018 af på fornemmeste vis.

Prisen som Årets Lokalområde uddeles til et lokalområde, en bydel eller en by i kommunen, som i det foregående år har gjort en ekstraordinær indsats for at styrke livet i lokalområdet.

Det betyder blandt andet, at indsatsen har styrket sammenholdet i lokalsamfundet, den har været nytænkende, der er blevet set på muligheder frem for begrænsninger, har bidraget til vækst i lokalområdet og har været præget af dynamik og fællesskabsfølelse.

– I år har vi modtaget syv gode og inspirerende indstillinger. Det har ikke været et nemt valg, men Gødvad modtager blandt andet prisen, fordi byen har mange vidtfavnende initiativer i søen, som på forskellig vis understøtter gode og sunde fællesskaber, siger Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune.

Derfor er Gødvad unik

Mange ting rør sig i Gødvad; lige fra idræt til sociale arrangementer, som samler lokalbefolkningen og skaber liv og aktivitet.

I Gødvads indstilling fortæller Ingelise Nielsen, formand for Lokalrådet i Gødvad, blandt andet:
”Der er vokset spirende initiativer frem af civilsamfundet – fx Outdoor Fitness og gåture i og omkring Gødvad, som fremmer sundhed og trivsel i fællesskabet. Gødvad er også kendt for sin idrætsforening, hvor mange frivillige dagligt lægger kræfter for at borgere, i og uden for Gødvad, kan tage del i fritidsaktiviteterne. Fodbold og gymnastik har allerede et samarbejde med Parasport Danmark, men efter sommerferien startede et Lykkeliga-hold, som er håndbold for børn med handicaps i alderen 6 til 16 år. Alle fortjener, at mærke holdånden og være en del at et større fællesskab.”

– Gødvad er et socialt lokalsamfund, der spirer af sunde fællesskaber, som øger trivslen og ikke mindst tiltrækningskraften som bydel for nye tilflyttere. Og derfor har vi indstillet Gødvad som Årets Lokalområde i Silkeborg Kommune 2018, fortæller Steen Vindum.

Præmien skal bruges til at samle byen

Med prisen følger 40.000 kroner, som skal bruges til borde, stole og udsmykning i forbindelse med det kommende torv i hjertet af Gødvad, så der er plads og rum til endnu flere samlende arrangementer for byens folk.

Sidste år modtog Vium-Hvam prisen.

Dommerkomitéen består af Steen Vindum og de to viceborgmestre Søren Kristensen og Johan Brødsgaard.

Prisen blev overrakt af Steen Vindum i Medborgerbuset i Silkeborg 29. september i forbindelse med afslutningen af Folkemødet 2018.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top