Plakater i trappeopgange skal få flere til at stemme i Silkeborg

Plakater i trappeopgange skal få flere til at stemme i Silkeborg

Valgforskning har vist, at noget så simpelt som en plakat i en trappeopgang med oplysning om valgsted, valgdato og tidspunkt kan få flere til at stemme. Beboerne får lige det kærlige skub, der gør at de stemmer.

Derfor sætter Silkeborg Kommune 560 plakater op i fire boligområder, hvor der bor relativt mange nydanskere og borgere uden for arbejdsmarkedet. Det er to af de befolkningsgrupper, som valgforskning har vist, har den laveste valgdeltagelse sammenlignet med andre befolkningsgrupper.

SMS-påmindelse

Beboerne får desuden en sms-påmindelse om at stemme. Det er også en hurtig, billig og effektiv måde, at få flere til at stemme, viser valgforskning.

Indsats på jobcenteret

På Jobcenter Silkeborg får borgere på kontanthjælp og ungeydelse desuden en opfordring om at stemme ved folketingsvalget. Det sker gennem samtaler og små flyers, der fortæller, hvorfor det er vigtigt at stemme, og på en sjov måde viser, hvor nemt, det er at stemme.

Valgdeltagelsen er et af de vigtigste tegn på sundheden i et demokrati. Gennem valgdeltagelsen viser vælgerne, i hvilken grad de bruger deres demokratiske ret i det repræsentativt demokrati.

Indsatsen for at få flere til at stemme omfatter blandt andet at gøre valgene mere nærværende for borgerne, brug af quiz’er og kandidattest, plakater og udsendelse af sms’er.

Hjemmesiden beSTEM.silkeborg.dk

Demokratiprojektet ”beSTEM i EU – EU i Silkeborg” bruger egen hjemmeside, annoncer og sociale medier til at klæde silkeborgenserne på til valgene: Hvordan stemmer man? Hvem kan man stemmer på? Link til kandidattest mm.

For yderligere information

Kommunikationschef Hans Mogensen, Silkeborg Kommune, tlf. 61 15 47 17

Fakta om demokratiprojektet beSTEM i Silkeborg

Silkeborg Kommune har siden 2013 gennem demokratiprojektet ’beSTEM’ og med opfordringen ”Vi stemmer! Gør du?” arbejdet på at styrke demokratiet ved at øge valgdeltagelsen ved samtlige valg og folkeafstemninger. Det er sket med viden fra valgforskning og adfærdsforskning og med værktøjer som social proof, kærlige skub (nudging), aktiverende leg (gamification) og involverende, brugerdrevne oplevelser.

2013: beSTEM i Silkeborg: Byrådsvalg.
2014: beSTEM i EU – EU i Silkeborg: Europaparlamentsvalg.
2015: beSTEM i Folketinget: Folketingsvalg.
2015: beSTEM i EU: Folkeafstemningen om retsforbeholdet.
2017: beSTEM i Silkeborg: Byrådsvalg.
2019: beSTEM i EU – EU i Silkeborg: Europaparlamentsvalg.
2019: beSTEM i Folketinget: Folketingsvalg.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen