Østre Søbad byder nu badegæster velkomne

Nu åbner Østre Søbad endelig op for glade badegæster – og åbningen af Vestre Søbad er lige på trapperne. Så pak håndklæde og badetøj og oplev selv de nye oaser ved Almindsø.

Børnebassin, omklædningsrum, skønne bænke, hvor du kan nyde udsigten, frostsikre og rengøringsvenlige toiletter og smukke, runde badebroer samt en sauna ved Østre Søbad, som åbner til efteråret. Det er nogle af de faciliteter, der venter badegæsterne ved Østre og Vestre Søbad, som er en af de mange naturoplevelser, Danmarks Outdoor Hovedstad kan tilbyde.

De indbydende, runde badebroer er det genkendelige udtryk, du møder ved søbadene. Hvert søbad har to runde badebroer.

På Østre Søbad ligger broerne ved siden af hinanden; fra broen længst ude er der omkring 4,5 meters dybde, mens der i centrum af den lille bro er lavet et børneområde med kun cirka en meters dybde. Broerne ved Vestre Søbad ligger i forlængelse af hinanden ud i vandet.

– Det er jo helt fantastisk, at vi kan gå en sommer i møde, hvor badefaciliteterne ved Almindsø er helt i top. Østre og Vestre Søbad er i den grad en perle, som nu kommer helt til sin ret. Og jeg er stolt over, at vi har realiseret projektet, som sætter en stor streg under Silkeborg Kommune som Danmarks Outdoor Hovedstad, siger Johan Brødsgaard, formand for Kultur- og Fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune.

Bygningerne ved begge bade kan tages i brug nu, mens broerne på Vestre Søbad står klar i uge 32.

– En regulær indvielse har coronaen desværre sat en stopper for, så den venter vi med. Men heldigvis har borgere stadig mulighed for at boltre sig ved og i vandet, så længe folk holder afstand til hinanden, siger Simon Hartwell Christensen, udviklingskonsulent hos Kultur og Borgerservice i Silkeborg Kommune.

Vi passer på naturen

Almindsø er en helt unik sø, og der er ikke mange som den i Danmark. Derfor har Silkeborg Kommune haft et tæt samarbejde med Naturstyrelsen under hele forløbet.

– Almindsø og naturen omkring søen er en kæmpe gave, som vi sammen skal passe på. Derfor har vi opført byggeriet så skånsomt som muligt, så vi har taget hensyn til både træer, søbred og til vandmiljøet. Derudover har vi brugt træ fra Silkeborgskovene, som vil patinere og blive flot og gråt med tiden, hvilket vil falde smukt ind i det naturskønne område, fortæller Anders Engel Westphall, bygherrerådgiver i Silkeborg Kommune.

Baggrund

  • Renoveringen af de to søbade er et led i Silkeborg Kommunes plan om en løbende renovering af kommunens friluftsbade
  • I efteråret 2018 brændte Vestre Søbad. Branden gjorde så meget skade, at en renovering ikke var nok – der var behov for et helt nyt søbad
  • I udviklingen af det nye Vestre Søbad har man været inspireret af planerne for det nye Østre Søbad – både i forhold til faciliteter og det arkitektoniske udtryk
  • De to søbade er tegnet af Aarstiderne Arkitekter
  • Som led i et nyt forskningsprojekt er der sat en bøje i Almindsø med sensorer, som skal indsamle data om søen. Ud over forskning skal data bruges til en badevandsudsigt, så du kan få info om vandtemperatur og algeforekomst. Find en opdateret badevandsudsigt og læs mere om projektet på badevand-silkeborg.dk

Yderligere information

  • Johan Brødsgaard, formand for Kultur- og Fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune: 50 16 67 62
  • Simon Hartwell Christensen, udviklingskonsulent hos Kultur og Borgerservice i Silkeborg Kommune: 30 63 90 91
  • Anders Engel Westphall, bygherrerådgiver i Silkeborg Kommune: 61 14 60 95

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top