Nyt leve-bo-køkken på Fårvang Ældrecenter

Nyt leve-bo-køkken på Fårvang Ældrecenter

Forventningens glæde er blevet indfriet på Fårvang Ældrecenter, hvor det nybyggede leve-bo-køkken er blevet taget i brug af ernæringsassistent Tina Rasmussen og ikke mindst centrets beboere.

Køkkener, mad og godt fællesskab er tre ting, som ofte hænger sammen. Derfor er det også med stor glæde, at Fårvang Ældrecenter har indviet centrets nye leve-bo-køkken.

I køkkenet kokkererer ernæringsassistent Tina Rasmussen i samarbejde med de borgere, som ønsker det. Køkkenet er indrettet med tanke på at gøre det til et attraktivt sted at opholde sig for centrets beboere.

Ud over to hæve-sænke-borde, som gør det muligt at inddrage borgerne i madlavningen, er der indkøbt et nyt køleskab med glaslåge, så borgerne let selv kan forsyne sig med drikkevarer, mellemmåltider m.m. – når ostemaden står til skue, bliver appetitten nemmere vakt. 

Nye rammer

Det nye køkken ligger i forbindelse med en kombineret spise- og dagligstue, med ovenlysvinduer og et stort vinduesparti, hvor man kan følge livet på parkeringspladsen og hilse på dem, som går forbi. Fra dagligstuen er der adgang til en lukket terrasse, hvor udelivet kan nydes.

De nye rammer og særligt Tinas nærvær i køkkenet kommer til at få stor betydning for det gode hverdagsliv på centret. Det skaber et fællesrum med mere samtale, aktivitet og muligheden at komme med ønsker til menuer, snakke om egnsretter, skikke, opskrifter m.m.

Der er ingen tvivl om, at det nye leve-bo-køkken kommer til at fungere som et naturligt og hyggeligt centrum for fællesskabet på Fårvang Ældrecenter. 

Flere store byggeprojekter

Det er ikke kun i Fårvang, der bliver bygget. Flere af kommunens ældre- og plejecentre bliver i disse år moderniseret. Selvom byggeprocesser ofte er forbundet med en vis portion rod og bøvl, inden det gode resultat står færdigt, har man i Sejs oplevet, at der også kan være positive sidegevinster ved selve byggeprocessen.

I Sejs har man gennem en periode spist sammen på tværs af afdelingerne, fordi centrets køkkener er under ombygning.

”Da vi først havde vænnet os til de nye rutiner, oplevede vi, at måltiderne fik fællesskabet på tværs af afdelingerne til at blomstre” siger Benthe Elisabeth Andreasen, lokalleder på Sejs Plejecenter, ”det gælder både for personalet og borgerne”.

Der er nu leve-bo-køkkener på 16 ud af kommunens 20 plejecentre.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen