Nyt digitalt kort leder dig til Gudenåens oplevelser

Nyt digitalt kort leder dig til Gudenåens oplevelser

Sommeren venter forude, og det gør Gudenåens oplevelser også. Nu bliver det lettere at finde cykelruter, forslag til gåture, attraktioner, historiske sites, fiskevand og skjulte naturperler, når du skal på tur langs Gudenåens bred.

Et nyt digitalt kort kobler alt den nødvendige information, du har brug for, når den står på naturoplevelser langs Gudenåen.

Kortet, som du finder på oplevgudenaa.dk, rummer seks forskellige indgange: En for sejlende, en for lystfiskere, en for cyklende, en for vandrende, en for ridende og en for dem, der gerne vil finde spændende seværdigheder.

Østjyllands smukke natur inviterer indenfor

Målet med det digitale kort er, at du nemt og hurtigt kan komme ud og få gode oplevelser i det fri.

– Gudenåen og Østjylland har mange outdoorperler, og det nye digitale kort åbner virkelig alle muligheder op for dem, der gerne vil på opdagelse. Vi gør det nemt at få de gode naturoplevelser med hjem i rygsækken, fortæller Gunhild Øeby Nielsen, koordinator hos GudenåSamarbejdet.

Alle seks brugerindgange på kortet kan kombineres med visning af p-pladser, toiletter og andre praktiske informationer, samt oplysning om, hvor man kan spise, og hvor man kan sove – hvad enten man er til seng eller shelter.

Brug kortet, når du er på farten

Kortet er udviklet, så det fungerer godt på din smartphone, og du har det lige ved hånden, når du får brug for det. Med kortets ”Her er jeg-funktion” kan du hurtigt se, hvor du er i forhold til det, du gerne vil finde.

– Vores løsning er unik, for den samler information, som du tidligere skulle finde på tværs af mange forskellige hjemmesider. Og derudover er den meget nem at bruge, når du fx sidder i din kano og skal finde en shelterplads i nærheden, siger Gunhild Øeby Nielsen.

Det er GudenåSamarbejdet, som står bag udviklingen af kortet, hvor også turistorganisationerne, Naturstyrelsen og museerne har bidraget til projektet.


Fakta

  • Det digitale friluftskort oplevgudenaa.dk er skabt i et samarbejde mellem de syv gudenåkommuner; Hedensted, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov og Randers
  • Kortet rummer ikke selv data, men henter dem på forskellige nationale platforme: udinaturen.dk, GuideDanmark, Historisk Atlas og Fiskekort.dk og viser vandreruter og andre faciliteter på tværs af kommunegrænser
  • oplevgudenaa.dk er udviklet i et samarbejde mellem Informatik i Silkeborg Kommune, Septima og GeoPartner
  • GudenåSamarbejdet har eksisteret i sin nuværende form siden 2016. Den politiske styregruppe består af de syv borgmestre, mens det daglige arbejde er forankret i kommuners udviklingsafdelinger og udføres en fuldtidsansat medarbejder. Sekretariatet ligger pt. i Silkeborg Kommune. 

 

Yderligere information

Gunhild Øeby Nielsen, GudenåSamarbejdets koordinator: 20 36 50 77

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen