Nye regler for forebyggende hjemmebesøg

Nye regler for forebyggende hjemmebesøg

En ændring til lov om social service betyder, at alle enlige ældre nu bliver tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, når de fylder 70 år. Det skal være med til opspore og forebygge ensomhed blandt ældre. Lovændringen trådte i kraft den 1. juli 2019.

Tidligere blev alle tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, når de fyldte 75 år. Fremover skal enlige ældre nu også have tilbuddet, når de fylder 70 år.
Med lovændringen er formålet at opspore og forebygge ensomhed i de år, hvor mange er i risiko for at opleve ensomhed, eksempelvis i overgangen fra arbejdsliv til pension. Samtidig skal det styrke opsporingen af ældre i risiko for at opleve social, psykisk og fysisk mistrivsel, der ikke har nærtstående, som kan bistå dem.

Ændringen af loven betyder, at:

  • enlige 70-årige skal tilbydes ét forebyggende hjemmebesøg. En person defineres som enlig, når personen er den eneste registreret med bopæl på folkeregisteradressen.
  • 75-årige fortsat tilbydes et forebyggende hjemmebesøg i deres fyldte 75. år.
  • 80-årige også skal tilbydes et forebyggende hjemmebesøg i deres fyldte 80. år.
  • tilbud om et årligt forebyggende hjemmebesøg ændres fra det fyldte 80. år til 82. år.
  • tilbud om behovsbestemte forebyggende hjemmebesøg for ældre i særlig risiko for nedsat psykisk, social og fysisk funktionsevne ændres fra 65-79-årige til 65-81-årige.

Som følge af lovændringen har Silkeborg Kommune tilpasset kvalitetsstandarden på området. Den reviderede kvalitetsstandard er godkendt af Sundheds- og Ældreudvalget den 14. august 2019. 

Du finder den reviderede kvalitetsstandard her.
 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen