Ny mentorordning skal hjælpe folkeskoleelever i Silkeborg

Silkeborg Kommune har indgået samarbejde med Landsforeningen Talentspejderne om at etablere et afprøvet og anerkendt mentorprogram for unge folkeskoleelever i alderen 12-15 år.

Efter sommerferien skal 10-15 skoleelever i Silkeborg Kommune møde deres nye mentorer for første gang.

Sammen med sin mentor skal den enkelte elev gennemgå et fastlagt program med det mål, at elevens talenter og kompetencer kommer til at stå klart og tydeligt frem for eleven selv.

Målet er at give de elever, som kæmper med en haltende selvtillid og ringe motivation, troen på, at de kan noget og har mulighederne for sig samtidig med, at de kan spejle sig i en rollemodel.

Det er skoleledere og lærere fra folkeskolerne i Silkeborg Kommuner, der ud fra nogle fastlagte kriterier kan tilbyde en skoleelev at blive tilknyttet en mentor. 

Mentorprogrammet er bygget op som et forløb på 24 mødegange mellem den unge og mentoren. Alle møder foregår på mentorens arbejdsplads og har en varighed af 90 min., hvoraf 45 min. aflønnes af arbejdspladsen, og 45 min. gives af mentorens fritid.

Håber at ordningen vil inspirere lokale virksomheder

Hans-Jørn Riis, Skolekonsulent i Silkeborg Kommune, glæder sig til at være med til at rulle mentorprogrammet ud:
”Vi har set, at de fleste af de unge, som har deltaget i et mentor-forløb, er blevet mere bevidste om deres egne styrkesider og dermed har kunne møde den daglige skolegang på en mere konstruktiv og motiveret måde end tidligere.”

På Rådhuset håber man at kunne finde ca. 10-15 mentorer blandt det administrative personale. Silkeborg Kommune går således i front og håber dermed, at det kan inspirere lokale virksomheder til at lade deres medarbejdere deltage i Talentspejderordningen.

Kontakt 

Hans-Jørn Riis, Skolekonsulent i Silkeborg Kommune, tlf. 23442840

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top