Nu slår profilplejecenteret Malmhøj dørene op

Nu slår profilplejecenteret Malmhøj dørene op

23. januar åbner Plejecenteret Malmhøj i Vinderslev officielt op som profilplejecenter. Plejecenteret specialiserer sig i at drage omsorg for borgere, der har en velbehandlet sindslidelse og som har brug for sundhedsfaglig støtte.

Den nyindrettede dagligstue med pejs og enkle, lette møbler.  

Malmhøj har egentlig fungeret som profilplejecenter siden 1. september, men nu er rammerne helt på plads – og personalet får løbende suppleret deres faglige rygsæk op, så de har de rette forudsætninger for at møde borgerne.

– Vi har fokus på, at medarbejderne skal have faglige kompetencer, der matcher de borgere, som vi har i huset nu. Borgerne er meget forskellige – og det betyder også, at behovet og retningen for opkvalificering vil variere. Senere på måneden skal vi alle på konflikthåndteringskursus. Så vi har også løbende aktiviteter, der sørger for et godt fælles fagligt fundament at bygge videre på, siger Mette Christina Sørensen, lokalleder på Malmhøj.

Det er ikke kun de faglige kompetencer, som har fået et løft. Plejecenteret er blevet malet indvendigt, har fået nye moderne møbler i fællesrum og i spisestuerne i hver fløj, et gammelt køkken er revet ned, og der er sat el-pejse op. Alt sammen for at give Malmhøj et hjemligt og mere hyggeligt udtryk, som skaber grobund for ro og nærvær.

– Når vi nu formelt åbner Malmhøj, er det vigtigt for mig at sige, at vi ikke er et psykiatrisk bosted. Vi er et plejecenter for borgere med en sindslidelse, som er kommet til et sted i deres liv, hvor de har brug for ekstra omsorg og pleje. Og selv om vi specialiserer os, er Malmhøj stadig åben for alle, forklarer Mette Christina Sørensen.

Borgerne er i centrum

På Malmhøj bliver borgeren sat i centrum. Ikke kun, når det gælder faglig opkvalificering og indretning.

– Vi gør meget ud af, at de aktiviteter, vi tilbyder, passer til de behov og ønsker, vi oplever hos borgerne. Vil Jørgen gerne sove længe og få sen morgenmad eller i bad om aftenen, fordi han overskud til det der, så skal han have lov til det. Og så skal vi tilrettelægge vores arbejde efter det og tilpasse vores rytme hans, siger Mette Christina Sørensen.

Tanken om borgeren i centrum afspejler sig også i den måde måltiderne tænkes på. Her handler det om god, nærende og lækker kost, som i den grad skal tale til øjnene og den enkeltes rum til selvbestemmelse.

Måltidet er et socialt samlingspunkt, hvor der skal være tid til snak, hygge og nærvær. Og måltidet bliver sat i centrum – både via den nyopførte restaurant, der fungerer som husets hjerte, og som et værktøj til at skabe en mere harmonisk hverdagsrytme for de ældre, så der er energi til dagens strabadser.

– Vores restaurant med blandt andet en store, lækre morgenbuffet med varme, friskbagte boller og hjemmebagt rugbrød vækker stor begejstring. Mange spiser morgenmad flere gange, fordi borgerne nyder at hygge sig sammen over maden, siger Mette Christina Sørensen.

Alle er velkomne

Selve åbningsarrangementet starter kl. 16.30, og alle er velkomne; pårørende, lokale eller andre interesserede.

Formand for Sundheds- og Ældreudvalgt, Gitte Willumsen, byder velkommen.

Herefter er der en rundvisning, så du får mulighed for at se de nyrenoverede lokaler. Og så vil der naturligvis være lidt let og lækkert at spise – som i øvrigt er tilberedt fra bunden af køkkenpersonalet på Malmhøj. Arrangementet rundes af omkring kl. 19.00.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen