Nu er der mindre end fire uger til Danmarks største vejfest

Onsdag 7. september skifter op mod 3000 skoleelever i Silkeborg Kommune klasseværelset ud med løb på motorvejen. Det sker som optakt til en fire-dages lang fejring af åbningen af motorvejsstrækningen mellem Silkeborg og Aarhus. Festen bliver den største i Silkeborgs historie og strækker sig fra 7.–11. september 2016.

Silkeborgmotorvejen har længe været undervejs, men om mindre end fire uger er den endelig en realitet, og det skal fejres. Derfor er der lagt op til en kæmpe fest med masser af aktiviteter for børn, unge og ældre. 

Allerede onsdag 7. september rammer den første gummi den jomfruelige asfalt. Det sker, når skoleelever fra Silkeborg Kommune hopper i løbeskoene for at løbe motionsløb på motorvejen. Det forventes, at op mod 3000 børn og unge deltager.

Derefter byder de næste fire dage på et væld af aktiviteter rundt omkring i byen, herunder en stor open-air koncert med Mads Langer, D-A-D, Christopher, Gnags og Dizzy Mizz Lizzy.

Lørdag d. 10. og søndag d. 11. september kridter mere end 16.000 løbere, cyklister og gående i alle aldre skoene, for at opleve motorvejen i et lidt langsommere tempo, end der fremover bliver mulighed for.

Deltagerne kan også opleve musikcruises på Silkeborg Søerne, performanceteater, One-Mile løb, streetfestival og meget mere i løbet af festdagene. 

”Jeg glæder mig til at opleve den største fest i Silkeborgs historie. For vi har rigtig god grund til at feste. Med motorvejen bliver Silkeborg endnu bedre forbundet med resten af landet, så vores muligheder for at tiltrække arbejdskraft og nye borgere til kommunen øges markant. Det betyder bl.a. bedre vilkår for vækst og udvikling,” siger borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum. 

Det hele kulminerer søndag eftermiddag, hvor HKH Kronprins Frederik officielt åbner motorvejen og klipper snoren mellem to flotte broer på motorvejen ved Dyrehaven. 

Se det fulde program på hjemmesiden ”Danmarks Største Vejfest”, som løbende opdateres. 

Danmarks Største Vejfest bliver arrangeret i et samarbejde mellem Silkeborg Kommune, Vejdirektoratet, Bevæg Dig For Livet og Silkeborg Musik og Kultur Events.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top