Mange nye boliger i Silkeborg

Mange nye boliger i Silkeborg

I løbet af de næste fem år bliver der efter planen bygget godt 3200 nye boliger i Silkeborg.

Befolkningstilvæksten i kommunen stiller krav til antallet af boliger. Særligt de kommende år vil mange nye boliger skyde op i hele kommunen. Det skyldes blandt andet flere konkrete og store projekter, både centralt i Silkeborg og i Balle/Hvinningdal, Gødvad og Funder-Lysbro.

”Vi forventer at væksten i boligbyggeriet vil være synlig i hele kommunen, men udviklingen forventes størst i Kjellerup, Ans, Sejs-Svejbæk, Virklund og Them, samt i og omkring Silkeborg by” siger Gregers Pilgaard, Udviklingschef i Silkeborg Kommune.

Fremgangen i boligbebyggelser var allerede meget tydelig i 2017, hvor 548 nye boliger blev taget i brug rundt omkring i kommunen.

”2017 var et skelsættende år for boligbyggeriet i Silkeborg. Ikke siden finanskrisen er så mange flyttet i nybyggede boliger i Silkeborg Kommune. Alt tyder på, at det er en udvikling, som fortsætter,” siger Gregers Pilgaard.

Store projekter

Et af de helt store boligbyggeprojekter, som i løbet af de næste år bliver til virkelighed i Silkeborg, er den nye bydel på Søtorvet som AP Pension står bag. Projektet består af en grøn bypark, som bliver hævet over vejniveau. I parken bygges otte punkthuse inspireret af New York High Line, som kommer til at rumme knap 300 nye leje- og ejerboliger. Hele projektet realiseres på den grund, hvor der i dag er Kvickly, parkeringsanlæg og Shell. AP Pension har netop indgået samarbejde med entreprenøren, så byggeriet går snart i gang.

Kontakt:

Gregers André Pilgaard, Udviklingschef i Silkeborg Kommune, tlf. 20901368

Fakta:

  • Teknik- og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune har udarbejdet et boligprogram for 2018-2030, som indeholder en oversigt over forventet antal indflyttede nye boliger til og med 2030. 
  • Det forventes, at der hvert år frem mod 2030 bliver bygget 355-736 nye boliger i Silkeborg Kommune. 
  • Siden finanskrisen i 2008 har der været tendens til, at der bliver bygget flere etageboliger og rækkehuse end parcelhuse i Silkeborg Kommune. Det betyder generelt flere boliger pr. hektar og færre beboere pr. bolig. Denne tendens forventes at fortsætte frem mod 2030.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen