Livsglæde kommer fra hjertet: Hjertemotion vinder årets Sundhedspris

Igen i år uddeler Silkeborg Kommune årets Sundhedspris – dette år går den til Hjertemotion.

Hjertemotion, er et efterspurgt motionstilbud under Hjerteforeningen Silkeborg, som tilbyder et 32-ugers forløb med ugentlig træning i Kjellerup og Silkeborg, hvor du kan træne med råd og vejledning fra en fysioterapeut.

Hjertemotion hjælper dig til en aktiv livsstil, selv om du er berørt af en hjertesygdom.

Ud over træningen bliver der lagt stor vægt på socialt samvær og erfaringsdeling. For at blive ramt af en alvorlig sygdom kan betyde usikkerhed, ensomhed – og så kan det være rart at tale med andre, der er i samme situation.

Faktisk er de sociale relationer helt afgørende under sådan et sygdomsforløb, for forskning viser, at ensomhed fordobler hjertepatienters risiko for at dø for tidligt. Derfor er Hjertemotions tilbud i allerhøjeste grad sundhedsfremmende.

– Hjertemotion er et vigtigt tilbud, som bygger bro mellem sundhedssektoren og civilsamfundet. Det giver mulighed for et aktivt liv – i trygge rammer – med andre i samme situation. Og det er et tilbud, vi i Sundheds- og Ældreudvalget meget gerne støtter op om. Derfor er vi glade for at give Hjertemotion et anerkendende klap på skulderen, siger Gitte Willumsen, formand for Sundheds- og Ældreudvalget.

Sundhedsprisen består af 10.000 kr., der går til prismodtagerens arbejde med at fremme deres projekt.

Prisen overrækkes i forbindelse med BSV’s hjemmekamp 15. december 2018 i Jysk Arena.

Yderligere information

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top