Kunstprojekt: Magisk skovunivers skal udvikle de små

Med støtte fra Nordea-fonden får børn, dagplejere og pædagogisk personale i Silkeborg Kommune del i Limfjordsteatrets nye kunst- og naturprojekt, som skal styrke sprog og sanser hos de 1-4 år.

Fototekst: Hundredvis af børn fra fem jyske kommuner vil blive en del af Limfjordsteatrets kunst- og naturprojekt ‘Forvandling’, som både vil give dem gode oplevelser og styrke deres sproglige og motoriske udvikling. Foto: Jamal Mekdad 

Foråret bliver ekstra magisk i Silkeborg Kommune, når kunstnere og naturvejledere fra Limfjordsteaterets projekt ’Forvandling’ rykker ud med faglige workshops og en børneforestilling, der foregår i et magisk skovunivers.

Limfjordsteatrets mål er at inspirere dagplejere og pædagogisk personale til at blive gode fortællere. Gennem scenekunstens æstetik og naturens fortællerum får pædagogisk personale nye redskaber til at lave små iscenesættelser i hverdagen, som skal styrke både sprog og sanser hos børn i aldersgruppen 1-4 år.

– Vi har gennem flere år udviklet det, vi kalder for sugerørsprincippet, hvor man ved at zoome ind på detaljer i historier og eventyr og bruge virkemidler fra scenekunsten, kan fange børn ind på en anden måde. Med støtten fra Nordea-fonden får vi mulighed for at udfolde hele projektet i fem kommuner, siger Limfjordsteatrets leder Gitta Malling.

Over 250 børn får glæde af ’Forvandling’

Omkring to vuggestuer, tre børnehaver og 15 dagplejere i Silkeborg Kommune får mulighed for at deltage i kunst- og naturprojektet.

– ’Forvandlingen’ falder fint i tråd med vores fokus på den fantastiske natur, der omgiver os her i kommunen. Ligesom der også er en god sammenhæng mellem projektet og vores ønske om at få kultur på menuen hos mindste borgere. Helt lavpraktisk fungerer projektet godt, fordi det er lokalt forankret hos de enkelte dagtilbud, der selv tager styringen og bruger redskaberne, så de passer ind i netop deres hverdag, siger John Gejl, sektionsleder for Dagtilbud i Silkeborg Kommune.

’Forvandling’ starter til januar i Hjørring og flytter herefter til Struer, Silkeborg, Thisted og til sidst Morsø Kommune. Til september 2021 rundes projektet af med en konference for medarbejdere fra alle de fem medvirkende kommuner samt Nordea-fonden.

Fakta

  • Fem midt- og nordjyske kommuner får del i Limfjordsteatrets nye kunst- og naturprojekt: Hjørring, Struer, Silkeborg, Thisted og Morsø kommuner
  • Nordea-fonden har støttet projektet med 1,2 millioner kroner
  • Limfjordsteatret har årelang erfaring med at inspirere og kompetenceløfte dagplejere og pædagogisk personale

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top