Kulturhovedstadsåret gav overskud i Silkeborg

Silkeborgs engagement i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 resulterede ikke kun i kulturoplevelser og mange besøgende, men også i flere jobs og øget omsætning, viser ny rapport.

Med en øget omsætning på 46,4 mio. kr. og mere end 55 fuldtidsjobs i private virksomheder er de økonomiske effekter af Silkeborgs engagement i projektet omkring Europæisk Kulturhovedstad 2017 positive.

Mange tilbud og gode besøgstal

Efter Aarhus var Silkeborg en af de kommuner i Region Midtjylland, som havde flest tilbud og projekter i løbet af kulturåret 2017.

Silkeborg Ildfestregatta var det næstmest besøgte arrangement i kulturhovedstadsåret med 280.000 gæster og Museum Jorn blev med en vækst i besøgstallet på 124 %, den kulturinstitution i hele Region Midtjylland, som oplevede den største stigning i antal gæster.

De positive effekter glæder John Bøgelund Frederiksen, kultur- og borgerservicechefen i Silkeborg Kommune.

”Rapporten tegner et tydeligt billede af, at Silkeborg Kommune har fået meget ud af, at være med i projektet omkring kulturhovedstadsåret” siger han, ”kulturhovedstaden var med til at brande Silkeborg Kommune, som takket være de mange aktører, formåede at stable over 30 forskellige store og små projekter på benene”.

Over 10 mio. kr. i indtægt

Samlet set har kommunekassen fået indtægter på 10,94 mio. kr. Indtægterne stammer dels fra ansættelser i kulturprojekterne og i private virksomheder, dels fra billetsalg og den bredere turismeomsætning. For hver krone kommunen investerede i kulturhovedstadsåret, fik kommunekassen næsten 1,4 krone igen.

”Der er mange, vi kan takke for, at Silkeborgs engagement i projektet har skabt så gode resultater,” siger John Bøgelund Frederiksen, ”først og fremmest de utroligt mange frivillige og ildsjæle, som er gået ind i projektet med kreativitet og mod”.

”De samlede kræfter har trukket et kæmpe læs. Resultaterne har ikke kun været af økonomisk art, men også at man rundt omkring i landet er blevet opmærksom på, at Silkeborg er et fantastisk område, som byder på en mangfoldighed af oplevelser” siger han.

Kontakt

John Bøgelund Frederiksen, kultur- og borgerservicechefen i Silkeborg Kommune, tlf. 89 70 13 50

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top