Kom med idéer til vores nye plejecenters navn

I løbet af de næste par år skyder et nyt plejecenter op, som skal ligge i Alderslyst ved den tidligere Nordre Skole.

Men allerede nu er de første forberedelser i gang. For plejecenteret skal have et navn, og Sundheds- og Ældreudvalget har besluttet, at kommunens borgere skal inddrages i den proces.

– Vi vil jo meget gerne lade de lokale sætte deres fingeraftryk på det nye byggeri. Og et navn har stor betydning for både ejerskabet og for plejecenterets forankring i lokalsamfundet, så vi synes, det var naturligt spørge borgerne til råds, siger Gitte Willumsen, formand for Sundheds- og Ældreudvalget i Silkeborg Kommune.

Byggeriet af det nye plejecenter falder i to faser.

I første omgang bliver der nedsat et idé- og programudvalg til efteråret, som består af både politikere og fagpersoner.

Projekteringen starter i 2019, mens de første spadestik tages i 2020 med indflytning i 2022. Anden etape af byggeriet starter op i 2022 med indflytning i 2023.

Det nye plejecenter kommer til at rumme 2 x 48 boliger med tilhørende fælles- og køkkenarealer.

Mange gode navneforslag på bordet

Der er allerede kommet en del navneforslag til det nye plejecenter.

– Vi har allerede modtaget en masse gode forslag, som både relaterer sig til områdets geografi og historie og til det, at plejecenteret skal være et rart sted at bo. Alle, der har lyst til at byde ind er velkomne, så vi glæder os til at se flere gode bud, siger Channie Thusgaard Nielsen, projektleder hos Sundhed og Omsorg i Silkeborg Kommune.

Kom med dit bud

Har du lyst til at komme et forslag til navn til det nye plejecenter, så send dit bud til Channie Thusgaard Nielsen på channiethusgaard.nielsen@silkeborg.dk senest 3. september.

Der er, foruden æren, to billetter til Museum Jorn samt en kurv med lækre sager på spil.