Kom helt tæt på verdensmålene fredag 10. maj på Søndertorv

Kom helt tæt på verdensmålene fredag 10. maj på Søndertorv

Lær dit affald at kende, tag en genbrugsselfie, deltag i en tegnekonkurrence og bliv inspireret til at puste nyt liv i dit skrald. Det og meget mere kan du glæde dig til, når ”Danmark for målene” kommer på besøg fredag 10. maj.

Fredag 10. maj kan du blive inspireret til mere genbrug. Det sker når Silkeborg Kommune og en række samarbejdspartnere holder temadag om FN’s Verdensmål med særligt fokus på hvor stor en forskel det gør, når vi genbruger ting, sorterer vores affald og lader råstoffer køre i ring.

På dagen vil der være masser af aktiviteter for både voksne og børn. Du kan blandt andet udfordre dine venner eller familie i affaldssortering, blive klogere på, hvor vores affald kommer fra og komme med gode idéer til, hvordan vi kan blive endnu bedre til at sortere i kommunen.

De mindste kan gå på skattejagt, deltage i tegnekonkurrence og snuppe et Anders And blad med hjem.

Mød Lise Vandborg fra “Nybyggerne”

Du kan også glæde dig til at møde blogger, instagrammer og influencer Lise Vandborg, der giver inspiration til at genbruge og upcycle i hjemmet og i garderoben.

Hun er gift med Michael Stig Christensen og sammen er de bedre kendt som ”Lise og Michael”, der vandt TV-programmet ”Nybyggerne” i 2016, hvor de ene og alene brugte genbrugsmøbler eller selvbyggede møbler i indretningen. Det foregår kl. 15.45.

Programmet for dagen

Oplevelsesområdet på Søndertorv vil være åbent fra kl. 14-18. Her vil der være mulighed for:

  • At give sin mening til kende, optræde eller præsentere et lokalt initiativ – der vil være et lille podie, mikrofon og lydanlæg til rådighed, og alle er velkomne.
  • At de yngste kan deltage i en tegnekonkurrence
  • At tage en selfie med et verdensmål
  • At hjælpe nedbrydningsvirksomheden P. Olesen med at sortere byggeaffald
  • At se turen gennem en flaskeautomat med Dansk Retursystem
  • At få en snak med Silkeborg Kommune og Silkeborg Forsyning om sorteringsordningen i Silkeborg og få styr på hvor affaldet skal hen.
  • At udfordre venner og familie i korrekt affaldssorteringAt komme med input til fremtidens affaldssortering i Silkeborg Kommune.

Kl. 15.45 vil Lise Vandborg holde et inspirerende oplæg om dagens tema ”Genbrug og cirkulær økonomi”.

Temadage i 2019

Vi afholder i alt seks temadage henover sommeren fra maj til september. Temaeftermiddagene sætter fokus på FN’s verdensmål. Hver temadag rummer et oplevelsesunivers, som skal inddrage, inspirere og involvere byens borgere med fokus på ét eller flere verdensmål.

Fredag 10. maj kl. 14.00-18.00 TEMA GENBRUG + indslag kl. 17.00, v/Lise Vandborg
Fredag 31. maj kl. 14.00-18.00 TEMA SUNDHED + indslag kl. 17.00, v/Jesper Skibby
Fredag 21. juni kl. 14.00-18.00 TEMA EMBALLAGE + indslag kl. 17.00, v/Katrine Bille
Fredag 9. august kl. 14.00-18.00 TEMA FØDEVARER + indslag kl. 17.00, v/Anne Hjernø
Fredag 30. august kl. 14.00-18.00 TEMA NATUR + indslag kl. 17.00, v/Mikael Jarnvig
Fredag 20. september kl. 14.00-18.00 TEMA ENERGI + indslag kl. 17.00, v/Søren Dahl

FAKTA om Danmark for Målene

  • I 2015 blev verdens lande enige om 17 mål, der skal fungere som en fælles global strategi for bæredygtig vækst og udvikling frem mod 2030. Målene omtales som FN’s verdensmål og balancerer tre dimensioner af bæredygtig udvikling – økonomisk, socialt og miljømæssigt.
  • Som led i at skabe større opmærksomhed omkring de 17 verdensmål har Silkeborg kommune koblet sig på den landsdækkende kampagne ”Danmark for målene”. Gennem en række events ønsker Silkeborg Kommune at være med til at udbrede verdensmålene for kommunens borger.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen