Kjellerup starter jubilæum med indvielse af ny bypark

Fakkeloptog, levende musik og samling af hele byen. Det var opskriften på indvielsen af Kjellerups nye park, Skovbakken, der samtidig var startskuddet til fejringen af byens 150 års jubilæum.

Den 15. januar 2019 indviede Kjellerup byens nye, grønne park og samlingspunkt. Borgerne mødtes på torvet og gik i samlet flok op til Skovbakken med flammende fakler. Omringet af fakkeloptoget indviede Johan Brødsgaard, formand for Kultur, Fritid- og Idrætsudvalget Skovbakken.

Efterfølgende åbnede direktør i Arena Midt Anders Hartvig og egnsredaktør Rasmus Viuff Kjellerups 150-års jubilæum. Indvielsen sluttede med levende musik samt boller og varm kakao.

En inkluderende proces

Bag projektet står Silkeborg Kommune og Realdania, der har ønsket at skabe et inkluderende byrum. Det er sket i tæt samarbejde med borgerne i Kjellerup og byens institutioner, bo- og væresteder. Resultatet er en park, der kan benyttes af alle byens borgere – også gangbesværede og kørestolsbrugere.

– Kjellerupgenserne har været fantastiske at samarbejde med. Processen har været præget af åbenhed, nysgerrighed og lysten til at skabe noget, ingen andre har. Og det mener jeg, vi er lykkedes med, siger Liv Mørch Mølskær, projektleder i Silkeborg Kommune.

Skovbakken lægger op til at borgerne kan sætte deres eget præg på byparken og danner rammerne for skønne og skæve fællesskaber i Kjellerup.

150 års jubilæum
Med indvielsen tog Kjellerup også hul på deres jubilæumsår. Byens officielle 150 års jubilæum finder sted 8. juni 2019, og der er lagt op til et festligt år i Kjellerup. 

Fakta om Skovbakken
Skovbakken er Kjellerups nye, grønne samlingspunkt. I parken svæver en lysende ring, hvorfra det er muligt at hænge diverse installationer op, så parken kan skifte til et udtryk, der passer til lejligheden. Byparken er også indgang til Krabbes Grønne Ring, som er det 10 km grønne stiforløb, der løber rundt om Kjellerup.

Desuden rummer parken en scene med strøm, et regnvandsbed, hvor modige kan springe fra sten til sten, opholdsmuligheder og formidling om Krabbes Grønne Ring.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top