Julehilsen fra borgmesteren til erhvervslivet

Julehilsen fra borgmesteren til erhvervslivet

Læs borgmesteren Steen Vindums julehilsen til erhvervslivet i Silkeborg Kommune.

Nu er det 7 år siden, at jeg fik nøglerne til borgmesterkontoret. Meget er sket. Særligt på erhvervsområdet. Silkeborg Kommune har løftet sig fra bunden af erhvervsklimamålinger til – nu – at være et sted hvor virksomheder flytter hen, frem for et sted hvor virksomhederne flytter fra.

Det seneste år har – uden sammenligning – været det mest atypiske år, som jeg har oplevet som borgmester. Coronaen har været en gamechanger, og for mange af jer virksomheder har den været en ny og svær modstander. Men det glæder mig, at mange af jer har klaret jer godt gennem krisen.

Tusind tak for jeres indsats det seneste år. Trods coronaens hærgen har I skabt lokale arbejdspladser – pt. har vi kun en ledighedsprocent på 4 – og på mange måder er Silkeborg Kommune både en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune.

Jeg glæder mig til 2021, hvor jeg vil gøre mit ypperste for, at Silkeborg Kommune – fortsat – knokler for at skabe de bedste vækstbetingelser for jeres virksomheder.

I skal vide, at altid er velkomne til at kontakte os, hvis I har brug for hjælp. Ring til mig på telefon 26 29 37 32 eller erhvervstaskforcen på telefon 24 34 12 31. Vi er her stadig, selvom vi har måtte skrue ned for den fysiske kontakt.

I ønskes en rigtig glædelig jul og succes i det kommende år.

De bedste hilsner
Borgmester Steen Vindum

Silkeborg har Danmarks 4. bedste erhvervsklima

Graf over Silkeborg Kommunes placering i DI's erhvervklimaundersøgelse - fra plads nr. 91 i 2010 til plads nr. 4 i 2020.

Det viser Dansk Industris årlige erhvervsklimamåling, som blev offentliggjort 30. november 2020. Men selvom Silkeborg er rykket tættere på guldet – fra en 8. plads til en 4. plads – så stopper arbejdet ikke her. Nu skal vi helt til tops – sammen – og det kommer vi, hvis vi arbejder sammen, både når der skal udvikles og løses problemer. Har du allerede nu bud på, hvordan vi kommer helt til tops, er du mere end velkommen til at kontakte os. Læs mere om resultaterne for Silkeborg Kommune.

Flere Silkeborg-gazeller

Billede af gazelle. 

Børsen har netop offentliggjort 2020-gazellelisten – listen over Danmarks hurtigst voksende virksomheder – og Silkeborg Kommune har hele 38 virksomheder på listen. Det betyder, at Silkeborg nu har overhalet Randers, Herning og Horsens på antallet af hurtigvoksende virksomheder i Midtjylland.  

Gang i jordsalget til erhverv

Billede af erhvervsområde fra luften.

Vi oplever en solid interesse for at etablere virksomhed i Silkeborg Kommune – både i Hårup og Funder er der flere spændende udviklingssager på trapperne. Af samme grund har Silkeborg Kommune opkøbt yderligere jord i ovenstående områder – rettidig omhu. Overvejer du at udvide eller bygge nyt, så kontakt os og læs mere om vores ledige erhvervsgrunde.

Silkeborg Business

Det gamle rådhus

Går det som planlagt fusionerer de tre lokale erhvervsforeninger ErhvervSilkeborg, InnovationSilkeborg og Danmarks Outdoor Hovedstad til foreningen Silkeborg Business efter nytår. Dermed dannes en stærk erhvervsfremmeaktør funderet på 1000+ virksomheder. Grundlaget for foreningernes fusion er følgende målpunkter:

  • Bedre tilbud til medlemmerne: Medlemmerne er centrum for vores arbejde. En stærk fælles organisation skal sikre, at vi udfordrer og understøtter medlemmernes udvikling endnu bedre, fordi vi kan udvikle flere og stærkere tilbud til dem.
  • Tiltrækning af investeringer og viden: Vi skal skabe mere lokal, regional og international opmærksomhed omkring Silkeborg som erhvervskommune. Vi skal gøre os endnu mere attraktive som samarbejdspartner og tiltrække nye investeringer og viden.
  • Udnyttelse af stordriftsfordele: Vi skal udnytte stordriftsfordelene ved en fælles organisation ift. muligheder for specialisering, administration og interne funktioner, kommunikation, events, etc.
  • Stærk samarbejdspartner lokalt, regionalt og internationalt: Vi skal blive en stærkere samarbejdspartner ift. Silkeborg Kommune ved at tilbyde en indgang til virksomhederne. Vi skal blive en stærk samarbejdspartner for regionale og nationale aktører og sikre, at vi bliver en del af flere programmer, projekter og andre samarbejder.   

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen