Helhedsorienteret Indsats vinder Olivia Prisen 2017

Helhedsorienteret Indsats vinder Olivia Prisen 2017

Helhedsorienteret Indsats i Silkeborg Kommune vinder Olivia Prisen 2017 for sit relationsarbejde hos udsatte familier.

Olivia Prisen hylder hvert år sagsbehandlere inden for det sociale system, der sætter mennesket før sagen, og er skabt for at sætte fokus på deres ekstraordinære indsats i det daglige arbejde med borgere og pårørende.

Olivia Danmark har udnævnt afdelingen Helhedsorienteret Indsats i Silkeborg Kommune som dette års vinder.

Helhedsorienteret Indsats handler bl.a. om, at sårbare familier får tilknyttet én enkelt sagsbehandler som indgang til kommunen – nemlig en casemanager. ”Hos Helhedsorienteret Indsats arbejder de både med beskæftigelsessager og børnesager, hvilket betyder at de omfavner hele familien”, skriver Olivia Danmark i sin motivering.

”Her er det samlet. Jeg fortæller hende om det hele, og hun varetager alle snorene ud af til. Så skal jeg kun forholde mig til én person og hun lærer mig at kende, mine børn at kende, og i og med at hun kender os så ved hun også hvorfor nogle ting de virker”, fortæller en borger om sin oplevelse.

Helhedsorienteret Indsats består af 5 casemanagers, som 14. marts 2018 tog imod den flotte pris fra Olivia Danmark.

Udvalgt blandt 60 indstillinger

I alt modtog Olivia Danmark ca. 60 indstillinger til prisen, og det er et dommerpanel, som har udpeget Helhedsorienteret Indsats som den endelige prisvinder. Om dommerpanelets begrundelse udtaler Jan Wilken, Administrerende direktør for Team Olivia Danmark:

”Grunden til vi har valgt Helhedsorienteret Indsats som vinder af Olivia Prisen 2017, er kommunens beslutning om at arbejde helhedsorienteret omkring borgeren. Det skaber en forandring, der både er til gavn for borgeren selv, men også kommunen. Det, som Silkeborg Kommune har gjort er en stor inspiration for landets andre kommuner. Derfor fortjener de Olivia Prisen 2017.”

Dommerpanelet bestod i år af Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, Jens Arentzen, skuespiller, instruktør og konsulent, Jesper Højgaard, HR CSR-Leder hos Falck Danmark A/S, Jakob Stampe, CEO Pentia A/S og Jan Wilken, Administrerende direktør for Team Olivia.

Til prisoverrækkelsen modtog Helhedsorienteret Indsats 50.000 kroner, som skal doneres til et valgfrit velgørende formål i Danmark.

Se film om Helhedsorienteret Indsats 

Læs nyheden Silkeborgs helhedsorienterede indsats for sårbare familier indstillet til pris

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen