Giv din pant videre og vær med til at holde byen ren

Giv din pant videre og vær med til at holde byen ren

Alt for mange flasker og dåser havner i kommunens skraldespande og ryger direkte på forbrændingen i stedet for at blive genbrugt. Det er ikke godt for miljøet, og derfor sætter Silkeborg Kommune nu ind over for den dårlige vane.

Kommunen har netop monteret bakker til pantflasker og -dåser på de otte nye intelligente skraldespande, som blev sat op i Silkeborg midtby 10. januar. Og yderligere ti skraldespande vil få monteret bakker, så borgerne kan give deres pant videre.

– På den måde kan folk let skille sig af med tomme pantflasker og -dåser på en miljøvenlig måde, og samtidig slipper man for at slæbe rundt på sin tomme sodavandsdåse eller vandflaske gennem byen, siger Svend Rauff, vejtekniker i Vej- og Trafik i Silkeborg kommune.

Mere værdighed for pantsamlere og en renere by
De nye bakker giver også pantsamlere en bedre og mere værdig mulighed for at få fat i flaskerne, så de slipper for at rode i skraldespandene mellem glasskår og affald. Samtidig er det naturligvis et ønske, at de nye pantflaskebakker vil bidrage til en renere by.

– Skraldespande som bliver rodet igennem, medfører ofte, at der ligger papir, emballage og andet skrald og flyder på gaden, og det bliver hurtigt hvirvlet rundt af vinden og spredt endnu mere, hvis fx mågerne får fat i det. Derfor håber vi, at de nye bakker kan bidrage til et mere rent Silkeborg, og at det samtidig bliver mere værdigt for pantsamlerne at samle den tomme emballage, siger Svend Rauff.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen