Forslag til fremtidens havneområde er undervejs

Forslag til fremtidens havneområde er undervejs

Planen for havneområdet i Silkeborg er i støbeskeen. Skitseforslag, som beskriver fremtidens havneområde, skal i Plan- og Vejudvalget efter sommerferien, hvor tegningerne for området skal godkendes.

​Foto: Team EFFEKTS bud på, hvordan havneområdet kan komme til at se ud.  

Det nye havneområde skal fungere som et kulturelt mødested i byen; et sted som både rummer det lokale hverdagsliv og samtidig kan fungere som plads for nogle af byens største arrangementer.

Målet er at skabe en bedre sammenhæng mellem havnen og midtbyen, så vi udnytter det potentiale, som ligger i de mange borgere og turister, der hver dag besøger havnen.

Skitseforslaget, som er udviklet af WERK Landskabsarkitekter, er lavet på baggrund af den masterplan for området, som tre arkitektfirmaer og Silkeborg Kommune står bag.

Bedre synergi mellem bydelene

Der bliver lagt særlig vægt på Søtorvet og den byplads, torvet kommer til at danne rammen for.

Derudover skal havnepladsen renoveres, havnens ’kanter’ skal i spil og forbindelserne imellem byrummene skal sikre sammenhæng og helhed.

Skitseforslaget for havneområdet stiller også skarpt på forbindelserne på tværs af Langebro og til Torvet i Silkeborg.

Det nye havneområde skal også understøtte Hjejleselskabets behov for udvidelse og sikre et samspil med museet og med kirkepladsen.

Projektet indeholder også forslag til renovering af den stiforbindelse, som løber mellem havnen og Chr. 8. Vej, der de seneste 20 år har været en ’urørt sti’, men skal nu gøres mere attraktiv og aktiv og fungere som et oplevelsesrum.

Sådan ser processen ud fremadrettet

Efter skitseprojektet bliver politisk godkendt, bliver interessenter i relation til havneområdet inddraget yderligere i projektet, så vi sikrer en god dialog om behov og funktioner for området. Derudover vil der også blive afholdt et borgermøde i løbet af sensommeren.

Tidsplanen for de øvrige dele af projektet:

  • April – juni 2020: Interessentinddragelse og skitseringsfase
  • August/september 2020: Politisk behandling af skitseprojekt
  • Efterår 2020 – vinter 2021: Projektering og udbud af nyt byrum ved Søtorvet
  • 2021-2022: Anlægsfase og indvielse af nye byrum ved Søtorvet

Fornyelsen af havneområdet er en del af den samlede masterplan for udviklingen af Søtorvet og havnen, der blev vedtaget i 2018.

Bliv løbende opdateret om vores større byggerier her.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen