Fodbold skal skabe endnu mere velfærd i Silkeborg

Fodbold skal skabe endnu mere velfærd i Silkeborg

I denne uge har Silkeborg underskrevet en velfærdsalliance med DBU, der skal styrke arbejdet med velfærd og sundhed – og få endnu flere til at bevæge sig og blive aktive i fodboldklubber og foreningsliv.

Silkeborg er den kommune i landet med flest aktive fodboldspillere i forhold til antal indbyggere. Det viser medlemstallene fra Centralt Foreningsregister. Derfor er det helt naturligt, at Silkeborg nu indleder et tættere samarbejde med Dansk Boldspil Union (DBU).

– Fodbold er en motor for fællesskaber og sundhed. Det udnytter vi nu sammen i Silkeborg Kommune, hvor vi ser frem til at medvirke til løsningen på nogle af de udfordringer, kommunerne har på sundhedsområdet. Samtidig skaber vi klubudvikling og fodboldaktiviteter til glæde og gavn for områdets klubber og foreningsliv, siger Jesper Møller, formand for DBU.

Flere fodboldoplevelser og mere bevægelse i skolerne


Formålet med velfærdsalliancen er, at kommunerne, DBU og klubberne arbejder sammen om at skabe flere lokale fodboldoplevelser. Fx ved at trække flere landskampe til Silkeborg.

Derudover skal samarbejdet fokusere på at skabe flere sundhedsfremmende tiltag, inklusion af udsatte børn og unge, integration og mere bevægelse i skolerne.

– Vi glæder os til at få en professionel samarbejdspartner med en viden og erfaring, der kan understøtte alt det, vi allerede har gang i. Og så glæder jeg mig over, at vi får endnu en anledning til at skabe gode outdoor-oplevelser i Danmarks Outdoor Hovedstad, siger borgmester Steen Vindum.

Billede: Borgmester Steen Vindum (i midten) giver hånd til formand for DBU, Jesper Møller (th.) og næstformand for DBU og formand for DBU Jylland, Bent Claussen (tv.).    

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen