Flagdag for Danmarks udsendte er aflyst i Silkeborg

Flagdag for Danmarks udsendte er aflyst i Silkeborg

På grund af det stigende smittetryk med coronavirus er årets arrangement for Danmarks udsendte på Flagdag 5. september efter mange overvejelser aflyst.

I Silkeborg Kommune markerer vi traditionelt Flagdagen d. 5. september med et arrangement, hvor vi anerkender Danmarks udsendte for den store og betydningsfulde indsats, som de har ydet i verdens brændpunkter, og hvor vi minder de faldne. Dagen omfatter alle, der er eller har været udsendt fra Forsvaret, Redningsberedskabet, Politiet, Udenrigsministeriet og Sundhedsvæsenet.

Risiko for smitte

I år står vi i en særlig situation på grund af coronasmitten, som ramte landet i foråret og har påvirket både hverdagen og arrangementer i 2020.

Silkeborg Kommune lægger stor vægt på at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at bekæmpe og inddæmme coronavirus. Derfor har den seneste udvikling i smitten medført, at Silkeborg Kommune efter mange overvejelser har besluttet at aflyse kommunens traditionelle markering af Flagdagen 5. september 2020, som ellers havde flot opbakning med mere end 100 tilmeldte og stod til at blive et rigtig godt arrangement.

Overvejelserne har blandt andet omhandlet den store aldersspredning på de tilmeldte. Mange af de tilmeldte tilhører de ældre aldersgrupper, som kan være mere sårbare, men mange af de tilmeldte er også børn, der har store kontaktflader gennem daginstitutioner, skoler, fritidsinteresser og lignende. Det store antal tilmeldte ville også øge risikoen for smitte.

Børnemedaljer

Som noget nyt ville Silkeborg Kommune i år også have hyldet børnene til udsendte, fordi de har måtte undvære deres savnede forældre. 25 børn var blevet indstillet til børnemedaljerne, og Silkeborg Kommune undersøger i øjeblikket, om kommunen kan lave et arrangement på et senere tidspunkt, hvor børnene kan få medaljerne.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen