Falske p-afgifter sætter fokus på spritkørsel

Modtager du en p-afgift en af de næste uger, så tjek om den er falsk. De falske p-afgifter er en del af Silkeborg Kommunes kampagne mod spirituskørsel.

Antallet af trafikuheld med spritbilister er stigende i Silkeborg Kommune og tallet er højere her end i resten af landet.

Fra 2006 til 2015 var 15 % af alle trafikuheld med spirituspåvirkede trafikanter. I 2017 var 18 % af trafikuheldene med personskade med spirituspåvirkede trafikanter. For hele Danmark var det samme tal i 2017 var 11 %.

Det skal en kampagne mod spirituskørsel være med til at ændre. Her bliver falske p-afgifter delt ud, som i stedet for at kræve penge, kun kræver din opmærksomhed.

Er du i tvivl – så kør ikke

De falske p-afgifter er en venlig påmindelse om ikke at køre spirituskørsel. Her kan du læse om bøder for spirituskørsel og finde information om andre måder at komme hjem fra julefrokosten på.

Inde i den falske p-afgift ligger også folderen ’Tjek din promille’, som er i lommestørrelse. Her kan du tjekke din promille ud fra vægt, køn og antal genstande du har drukket.

Men det er usikkert at regne en alkoholpromille ud. Så er du i tvivl, så kør ikke. Vær også opmærksom på, at du dagen efter også kan ende som spritbilist.

Hvorfor falske p-afgifter?

Det er Vej & Trafik og Sundhedshuset i Silkeborg Kommune, som står bag kampagnen.

– Vi bruger falske p-afgifter i vores kampagne mod spirituskørsel for at nå ud til bilisterne og i sidste ende måske redde et liv. Det kan være, den falske p-afgift kan få pårørende til at stoppe en mulig spritbilist eller få en mulig spritbilist til at tænke en ekstra gang over, om det nu er en god idé at køre, fortæller Gitte Merstrand fra Vej & Trafik.

– Kampagnen sætter fokus på et vigtigt emne. I 2017 skyldes 4 ud af 7 dødsulykker her i kommunen spirituskørsel. I sidste ende håber vi, at liv kan reddes og antallet af spritbilister og trafikuheld sænkes.

For mere information

I løbet af december vil de falske p-afgifter blive placeret i forruderne på biler. Folderen ’Tjek din promille’ kan du også finde i medborgerhuset, på borgerservice og på bibliotekerne.

For mere information om kampagnen kan du kontakte Gitte Merstrand på tlf. 89 70 15 33.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top