FabLab får international pris fra Stanford University

FabLab får international pris fra Stanford University

Silkeborg Kommune har siden 2014 samarbejdet med Aarhus Universitet om at få teknologi ind i undervisningen i folkeskolen. 21. juni blev samarbejdet anerkendt med en fornem pris på en international konference i Trondheim.

Silkeborg Kommune har sammen med Kolding og Vejle Kommune og Aarhus Universitet, Kolding og Vejle modtaget en prestigefyldt pris for sit arbejde med at udvikle og inspirere elever til at bruge nye teknologier og give dem kompetencer, mod og lyst til at eksperimentere sig frem til løsninger på problemstillinger fra deres egen virkelighed.

Samarbejdet, der går under navnet FabLabSchool, blev hædret på en international konference i Trondheim i Norge med prisen ”2018 FabLearn Global Excellence – Organizational Leadership Award”.

FabLab@SCHOOLdk var udvalgt blandt 50 nominerede projekter fra hele verden med begrundelsen, at projektet på fornemmeste vis har formået at:

  • implementere FabLearns princippers for hand-on-undervisning
  • udvikle høj kvalitet i undervisningen med teknologi
  • bygge indsatsen på fortræffelig implementering, skalering og ledelse i organisationen
  • etablere ‘best practice’ på området og dele denne med lokale og internationale netværk. 

Til inspiration for andre lande
Prisen blev overrakt af professor Paulo Blikstein fra Stanford University, USA, som gav samarbejdet følende ord med på vejen:

”FabLab@SCHOOLdk fremstår som et fyrtårn i maker-uddannelsen. I samarbejde med Aarhus Universitet har I formået at skabe et stærkt maker-fællesskab. Vi beundrer jeres evne til at demonstrere lederskab, påvirke feltet og tilbyde solid undervisning og professionel udvikling samt støtte initiativer på nationalt niveau. Jeres arbejde kan inspirere andre netværk og lande, og vi håber, at I fortsat vil være til stor inspiration for ledere og underviser verden over.”

Formand for Børne- og Ungeudvalget Søren Kristensen er glad for anerkendelsen af det arbejde, Silkeborg Kommune har gjort for at ruste børn til en fremtid med teknologi.

”Vi er enormt stolte over den her pris. Det bekræfter os i, at vi lykkes med vores vision om at skabe nogle stærke faglige rammer for et digitalt læringsmiljø i folkeskolerne i Silkeborg. Vores børn bliver klædt godt på til en fremtid, hvor teknologi fylder mere og mere.”

Fakta FabLab

  • Er et netværk, hvor undervisere kan finde forskningsbaseret inspiration
  • Samarbejder med FabLab miljøer i hele verden gennem det globale FabLearn netværk
  • Udvikler undervisning i designtænkning og digital fabrikation og fremmer teknologiforståelse hos lærere og elever

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen