En alkoholbehandling, der virker

En alkoholbehandling, der virker

I 2007 fik kommunerne til opgave at stå for alkoholbehandling til borgerne – en opgave, som tidligere lå hos amterne.

Og den beslutning fik stor kritik, for var kommunerne i stand til at varetage den opgave?

En ny analyse udarbejdet af forskningsenheden for klinisk alkoholforskning på Syddansk Universitet viser, at der ikke var stor grund til bekymring.

– En af de afgørende grunde til vores succes med vores alkoholbehandling er det tætte netværk, vi kan tilbyde borgerne. Vi samarbejder på tværs med blandt andet Jobcenteret, Familieafdelingen, de psykiatriske tilbud og andre kommunale aktører. Og den lokale forankring og mulighed for hurtig opsporing giver en langt bedre behandlingsproces for den enkelte, fortæller Palle Tovborg Havskov, afdelingsleder i Socialafdelingen i Silkeborg Kommune.

En god efteruddannelse har været afgørende for den positive udvikling.

– I Silkeborg Kommune har vi være gode til at benytte os af den efteruddannelse, som Sundhedsstyrelsen har stillet til rådighed, efter vi fik behandlingsopgaven. Det betyder, at vi nu er rigtige dygtige til den familieorienterede indsats og til at arbejde med både alkoholmisbruget, men også de eventuelle psykiske symptomer. Samtidig målretter vi borgernes forløb i højere grad – og det betyder altså, at flere forløb afsluttes planmæssigt, siger Steen Sørensen, teamleder for Rusmiddelcenteret i Silkeborg Kommune.

Yderligere oplysninger

Palle Tovborg Havskov, afdelingsleder i Socialafdelingen: 29 16 10 11

Steen Sørensen, teamleder på Rusmiddelcenteret: 25 12 64 09

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen