Efter Ry-sag: Over 1000 lærere og pædagoger i Silkeborg uddanner sig

Flere end 1000 lærere, pædagoger, skoleledere og administrativt personale fra alle kommunens 26 skoler har gennemført et stort, obligatorisk uddannelsesforløb.

Dette sker, fordi Folketingets Ombudsmand efter en brandbombesag i Ry har vurderet, at landets skoler generelt har brug for øget opmærksomhed på notat-, journaliserings- og underretningspligt.

Silkeborg sikrer styr på reglerne

Initiativet til uddannelsesforløbet sker efter Ry-sagen, hvor Folketingets Ombudsmand konkluderer, at overfaldet med brandbomben muligvis kunne være forhindret, hvis drengenes skole havde fulgt reglerne for notatpligt, journalisering og underretning.

Ombudsmanden vurderer samtidig, at folkeskolerne generelt bør øge opmærksomheden på disse regler. Derfor har Silkeborg Kommune udarbejdet og gennemført det omfattende uddannelsesforløb for alle kommunens skoler.

Øget fokus på skriftlighed

Undervisningsforløbet i Silkeborg har sat fokus på notatpligt, underretningspligt og journalisering i folkeskolen. Det er Skoleafdelingen og staben for Organisation og Personale, der i samarbejde med lokale afdelinger af Danmarks Lærerforening og BUPL – på baggrund af erfaringer Fra Ry-sagen – har udviklet undervisningsforløbet.

Formålet med kurset er at sikre, at medarbejderne på skolerne forstår og har styr på paragrafferne, så reglerne om notater, journalisering og underretning bliver praktiseret korrekt på alle folkeskoler i Silkeborg.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top