Du gør Silkeborg mere grøn

Du gør Silkeborg mere grøn

Alle husstande i Silkeborg Kommune er i fuld gang med at sortere affald i plast, pap, papir, glas, metal og madaffald – og det kan ses. Hele kommunen genanvender hver måned 650 ton mere affald end før ordningen.

Skylle, skille ad og sortere. I november 2017 tog de første husstande hul på den nye affaldsordning med at sortere affaldet i fem forskellige typer og i tre forskellige beholdere. Et år senere er alle husstande i Silkeborg Kommune i gang med at sortere affaldet.

Inden ordningen bestod kommunens samlede mængde restaffald af 1700 ton pr. måned. I dag er det tal nede på 1050 ton pr. måned. Det betyder, at vi genanvender 650 ton affald mere pr. måned end før ordningen.

– Det er dejligt at se, at folk har taget så godt imod den nye ordning, selv om det måske kræver en anelse mere af os alle sammen. Og tallene viser jo med al tydelighed, at det virkelig gør en forskel, når vi sorterer. Det giver håb for fremtiden, så stor ros til alle – keep up the good work, siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Claus Løwe Klostergård.

Affaldets rejse
Det er ikke kun borgerne, der sorterer mere affald efter den nye ordning. Også skraldemændene sorterer mere affald i deres nye opdelte skraldebiler. De opdelte skraldespande beholder skraldet opdelt indtil det ankommer til Affaldscenter Tandskov, hvorfra det opdelte affald sendes rundt i Danmark til genanvendelse.

Over det nationale mål
Inden 2020 skal vi, lige som landets øvrige kommuner, genanvende 50 procent af vores affald. Og med en genanvendelsesprocent, der sneg sig op 60 procent i december 2018, er vi allerede langt.

På skolerne er eleverne i gang med at sortere æbleskrog og sølvpapir fra resten af affaldet. Også institutioner, plejehjem og psykiatrien er så småt i gang og snart skal administrationen på Rådhuset også til at sortere.

En stor tak til alle for den flotte indsats. Godt gået!

Fakta: Sådan ser det ud i tal

  • I har sorteret 2.824 ton papir. Det kan blive til 3.870.592 Harry Potter bøger (Harry Potter og Dødsregalierne) 
  • I har sorteret 127 ton metal. Det kan blive til 12.580 cykelstel.
  • I har sorteret 2.245 ton madaffald. Det giver biogas nok til at en bus kan køre rundt om jorden 8 gange.
  • I har sorteret 668 ton glas. De kan blive til 1.946.227 flasker.

 

Infografik over affaldssortering efter 1 år med den nye ordning i Silkeborg Kommune

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen