Digital støjhåndbog: Find rundt i støjreglerne

Digital støjhåndbog: Find rundt i støjreglerne

Larm fra biler. Gøen fra naboens hund. Nedrivning af bygninger. Vi er omringet af støj. Men hvordan er reglerne for støj? Find svaret i vores digitale støjhåndbog, der nemt guider dig igennem støjregler, -niveauer og -typer.

Vores tolerance for lyde og støj er forskellig fra menneske til menneske. Derfor har vi en lang række regler for støjniveauet fra virksomheder, vindmøller, diskoteker, trafikken og mange andre former for støj. Der er så mange regler med dertilhørende vejninger og metoder, at det kan være en jungle af navigere rundt i dem.

Derfor har Silkeborg Kommune udviklet en digital støjhåndbog, hvor borgere, fagprofessionelle og virksomheder får en samlet og overskuelig beskrivelse af støjreglerne.

Som borger kan du bl.a. læse om støjtyper, støjgrænser, og så kan du finde hjælp i håndbogen, hvis du er generet af støj.

Rådgivere og entreprenører kan bl.a. læse, hvilke regler der er for støj i Silkeborg Kommune, inden de begynder at bygge og udvikle.

Eventmagere og arrangører kan læse vores retningslinjer ift. støjniveauet under arrangementer.

Læs mere på støjhåndbogen.dk 

Om støjhåndbogen
Bag støjhåndbogen ligger en større proces, hvor både interne og eksterne interessenter er kommet med input til håndbogen og sat ord på udfordringerne ved støj . Nogle af dem, der er blevet hørt er støjkonsulenter og rådgivere, der forholder sig til støjregler hver gang, de bygger i Silkeborg Kommune.

Resultatet er en støjhåndbog, der hjælper fagprofessionelle, borgere og virksomheder med at finde rundt i støjreglerne. Fagprofessionelle kan også bruge håndbogen som et dialogværktøj, når de tænker støj ind i fx bygge- og anlægsprojekter.

Har du spørgsmål?

Det er Teknik- og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune, der er ansvarlig for at støjgrænserne og -reglerne overholdes.

Har du spørgsmål til håndbogens indhold eller lign., er du velkommen til at skrive til:
Lone Davies Nielsen, byplanlægger i Plan & Byg: Lone.Davies-Nielsen@silkeborg.dk
Lone Ketty Wilson, sagsbehandler i Natur & Miljø: loneketty.wilson@silkeborg.dk

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen