Den japanske interesse i Silkeborg fortsætter

Den japanske interesse i Silkeborg fortsætter

Som Danmarks Outdoor Hovedstad har Silkeborg igen vakt international opmærksomhed. Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune, tog 13. august 2020 imod Manabu Miyagawa, den japanske ambassadør i Danmark.

Den japanske ambassadør var på besøg for at se, hvad det er, Silkeborg kan med outdoor, som har tiltrukket hans landsmænd fra den anden side af kloden. For et lille års tid siden var det den japanske borgmester i Kama City, Yukihiro Akama, som besøgte Silkeborg.

Borgmesteren fra Kama City var dengang på besøg for at se og høre mere om Silkeborgs arbejde med outdoor. I forbindelse med besøget skrev Silkeborg under på et samarbejde med Kama City om at skabe vækst i outdoor-aktiviteter på tværs af landegrænserne.

Outdoor på programmet

I løbet af dagen blev den japanske ambassadør vist rundt i Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad. Første besøg var hos virksomheden, Nordisk, som har stor succes med salg af outdoor-produkter til Japan.

Dernæst roede den japanske ambassadør sammen med direktøren for Nordisk, Erik Møller, til Silkeborg Kajakklub. Her mødte han danske OL-deltagere Thea Amalie Nielsen (aspirant til para-OL 2021 i bordtennis) og Morten Gravesen (aspirant til para-OL 2021 i sprintkajak). Her gik snakken om OL, som Japan er vært for 2021.

Dagen sluttede hos Museum Jorn, hvor museumsdirektøren, Jacob Thage, fortalte om projektet Op på cyklen – ud i kunsten og naturen samt om de japanske værker og kunsterne, de har i museets samling.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen