Mikroudbrud af smitte med coronavirus i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser torsdag

Coronastatus i Silkeborg Kommune torsdag 13. august 2020.

Smittestatus

Der er nu 38 smittede de seneste syv dage i Silkeborg Kommune. Det er 1 mere end i går onsdag. Pas på hinanden: Hold afstand, vask hænder, sprit af – og gå hjem i isolation og ring til din læge, hvis du har symptomer på smitte.

Politiet udpeger Østre Søbad som hotspot

Fra fredag 14. august 2020, kl. 10.00 er Østre Søbad udpeget som hotspot. Det skyldes bl.a. udsigten til en meget varm weekend og betyder, at politiet har mulighed for hurtigt at indføre opholdsforbud i området. Undgå derfor at søge mod Østre Søbad og nyd nogle af vores andre skønne, grønne områder.

Nyt corona-testcenter placeres på Søholt i Silkeborg

Region Midtjylland er sammen med Silkeborg Kommune ved at oprette et corona-testcenter i Silkeborg i lighed med centrene i Viborg, Aarhus og Herning. Testcenteret placeres ved Ansvej på Søholt syd for JYSK Arena og JYSK Park. De nærmeste naboer og foreninger er orienteret. Det nye testcenter i Silkeborg vil inden længe også tilbyde test af borgere med symptomer og borgere, der skal testes inden behandling eller indlæggelse på hospitalet.

Regionsrådsformand Anders Kühnau og borgmester Steen Vindum planlægger at besøge byggepladsen fredag eftermiddag.

Silkeborg får ekstra mundbind fra Aarhus

På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling om brug af mundbind i butikker og supermarkeder i Silkeborg, har Silkeborg Kommune i tæt samarbejde med Aarhus Kommune, Region Midtjylland og de århusianske butikker sikret ekstra mundbind til butikker i Silkeborg. Der er tale om de type 1-mundbind, som kommer fra Region Midtjyllands lager. De sælges nu i butikker i både Aarhus og i Silkeborg.

Mobilt testcenter holder åbent indtil søndag

Det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 i Silkeborg by er åbent fra 9-15 på lørdag og søndag.

Husk dit sygesikringsbevis, og forvent, at der kan være kø for at blive testet, så vær tålmodig og medbring vand og en skyggende paraply, for det er varmt.

Bemærk, at børn under 12 år ikke kan testes ved de mobile testcentre. Det kræver særlig rutine at teste børn under 12 år. Derfor skal børn testes på en af hospitalernes testfaciliteter. Kontakt din egen læge for en henvisning.

Har man symptomer på smitte, skal man ikke møde op ved det mobile testcenter, men gå hjem i isolation og ringe til egen læge.

Alle medarbejdere på Lysbro Plejecenter bliver testet

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en pårørende til en beboer på Lysbro Plejecenter er testet positiv for coronasmitte. Ud fra et forsigtighedshensyn er beboeren nu isoleret i sit hjem på plejecenteret indtil der foreligger et testresultat, og alle medarbejdere vil blive testet for smitte.

Følg situationen på Silkeborg Kommunes Facebookside og hjemmeside, samt den fælles myndighedsside coronasmitte.dk.

Pas på jer selv og hinanden: Hold afstand, vask hænder, sprit af og gå hjem i isolation og ring til din læge, hvis du har du symptomer på smitte.