Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser torsdag

Coronastatus torsdag 24. september 2020

Flere bliver smittet i Silkeborg

Som i resten af landet stiger antallet af smittede desværre også i Silkeborg Kommune. I det seneste døgn er 7 nye smittede med coronavirus. De seneste syv dage er 29 nye smittede. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune på 31 nye smittetilfælde den seneste uge og er dermed over bekymringsgrænsen på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger udviklingen meget tæt.

Balle Børnehus sender 20 børn og 2 medarbejdere hjem

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at et barn i Balle Børnehus er testet positiv for coronasmitte. 20 børn og to medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med det smittede barn, og de er blevet bedt om at blive hjemme. Børnene må vende tilbage til børnehuset, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for cornavirus. Forældre og medarbejdere i børnehuset er informeret.

Flere end 1000 medarbejdere arbejder nu hjemmefra

Regeringen og sundhedsmyndighederne opfordrer alle arbejdspladser – offentlige og private –til at lade medarbejderne arbejde hjemmefra i det omfang, det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdets udførelse. Anbefalingen gælder foreløbigt frem til 4. oktober 2020. Alle opfordres desuden til at være særligt opmærksomme på ikke at gå på arbejde med symptomer på smitte. En opgørelse fra Silkeborg Kommune viser, at flere end 1000 af kommunens medarbejdere nu helt eller delvist arbejder hjemmefra. Der er ikke tale om en nedlukning til nøddrift. Borgerservice, Jobcenter og andre borgerrettede funktioner er fortsat åbne som normalt. Kommunen har også aflyst alle sociale arrangementer foreløbigt frem til 4. oktober 2020.

Bliv testet for coronavirus

Det permanente testcenter på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside: Klik på ”Information om coronavirus”.

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle borgere opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

Hold fast, Silkeborg

Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen